Eerder schreven we al een artikel over het actualiseren van jouw RI&E naar aanleiding van Covid-19. Inmiddels zijn we een tijd verder en heel wat wijzer. Ook als het aankomt op de aanpassingen die bedrijven wettelijk gezien moeten doorvoeren in hun RI&E. Als werkgever heb je wettelijk gezien de zorg dat jouw medewerkers een gezonde en veilige werkplek hebben. Nu corona overal op de loer ligt, moeten we allemaal extra voorzorgsmaatregelen nemen. Wat je KUNT doen en wat je MOET doen, hebben we overzichtelijk op een rij gezet.

Wat je MOET hebben geregeld volgens artikel 3.2 van het Arbobesluit?

  • voldoende hygiënische voorzieningen
  • geven van doeltreffende voorlichting en onderricht aan medewerkers over de bestrijding van SARS-CoV-2 op de arbeidsplaats
  • houden van adequaat toezicht op de naleving van de in dit artikel bedoelde noodzakelijke maatregelen en voorzieningen
  • medewerkers, zzp-ers en vrijwilligers moeten de maatregelen naleven en de beschikbare voorzieningen gebruiken.

Of deze ‘moetjes’ ook op jouw werkomgeving van toepassing zijn, hangt af van de aard van je werkzaamheden. Wanneer alle medewerkers thuis werken, gaat het vooral om het creëren van een veilige en gezonde thuiswerkomgeving. Natuurlijk blijft de voorlichtingscomponent hierbij ook gelden. Voor alles geldt dat je alle risico’s af moet wegen en dat deze beoordeeld zijn in je RI&E.

Wat gebeurt er als ik niets doe?
Wanneer je aanvullende vereisten niet op orde hebt en je krijgt inspectie, dan ben je officieel gezien in overtreding. Dit kan behoorlijke gevolgen hebben. In het meest gunstige geval kom je er met een boete vanaf. Wie het echt bont heeft gemaakt kan, zonder voorafgaande waarschuwing, het werk meteen stil leggen en de deuren van het bedrijf sluiten. Serieus business dus.

En verder?
Nu je toch bezig gaat met het aanpassen van je RI&E, kun je natuurlijk meer doen om de werkplek voor je medewerkers veilig en gezond te houden. Denk hierbij aan:

  • een goede bureaustoel, groot scherm of geluidswerende hoofdtelefoon voor de thuiswerkers
  • de psychosociale aspecten van het thuiswerken. Is de omgeving geschikt om het werk uit te voeren of moeten er uitzonderingen gemaakt worden voor bepaalde medewerkers
  • het vaststellen van werkbare uren en bereikbaarheid met de medewerker
  • de mogelijkheid om alle maatregelen in stand te houden. Ondervinden zij hinder, dreiging oid? (vooral voor medewerkers die op locatie werken.)
  • Houd rekening met agressie van klanten naar medewerkers door alle corona maatregelen

Alles opgesteld en vastgelegd? Dan is jouw RI&E weer actueel tot de volgende externe of interne verandering