Greif is wereldleider op het gebied van industriële verpakkingsproducten en -diensten. Om zowel wereldwijd als regionaal in te kunnen spelen op ontwikkelingen en een uitstekende service te kunnen bieden hebben zij 290 vestigingen in 43 landen. Nederland is daar één van. En heeft met 7 locaties een mooi aandeel in het grote geheel. Zo ook in het verzuim. VSD ondersteunt Greif hierin. Hoe die samenwerking verloopt, bespreken we met HR Business Partner Pepijn Tiemens.

Groter plaatje
De samenwerking met VSD gaat al langere tijd terug. Zelfs nog vóór de tijd dat Pepijn in mei 2016 in dienst kwam bij Greif. De samenwerking betrof in eerste instantie het verzuim van de kantoorlocaties. Een van zijn eerste projecten als HR Business Partner was het vinden van een arbodienst voor de landelijke organisatie. Want naast twee kantoorlocaties, bezit Greif ook twee kleine fabrieken en drie grote fabrieken. En juist daar was het verzuim aanzienlijk.

Landelijk werken aan verzuim
“Bij het selecteren van arbodiensten heb ik natuurlijk VSD ook meegenomen. Zij kenden de organisatie immers al en de samenwerking werd gezien als heel prettig. Daarnaast was hun prijs marktconform. De keuze om samen met VSD aan het landelijke verzuim te gaan werken, was om die reden ook vrij snel gemaakt.”

Achter de broek aan
De landelijke samenwerking is ingegaan op 1 januari 2017. We kunnen dus best spreken van een stabiele situatie. “Dat klopt. Ik ben heel tevreden over de samenwerking. Over de korte lijnen en het contact dat ik heb met Marjolein en Audrey. Zij zijn zeer kundig en deskundig. Echt goede sparringpartners voor de zwaardere dossiers. Daarnaast hebben alle collega’s van VSD een pro-actieve insteek en zitten zij kort op de dossiers. Met het oog op de vereisten voor het UWV en de bijbehorende deadlines is het fijn om een partner te hebben die ons achter de broek aan zit. Dat doen zij heel goed.”