Bij aanvang van het nieuwe jaar zetten veel mensen weer hun beste beentje voor als het gaat om goede voornemens. Gezonder eten en meer sporten zijn de absolute favorieten. En dat is ook voor werkgevers interessant! Want wanneer werknemers gezonder gaan eten en meer aan beweging doen, leiden ze een gezonder én gelukkiger leven. En dat betekent: minder verzuim. Helaas houden veel mensen hun goede voornemens niet (lang) vol. Hoe kun je als werkgever bij deze twee populaire voornemens ondersteuning bieden?

1. Flexibele werktijden

Wanneer er flexibele werktijden gelden, kan een werknemer gemakkelijker tijd en ruimte vrijmaken voor sport. Het sporten hoeft zo niet beperkt te blijven tot in de avonden en weekenden. Zo is die ene interessante yogales op de donderdagochtend misschien wél mogelijk.

2. Bedrijfsfitness

Niet voor iedereen mogelijk, maar een fitnessruimte binnen het kantoorgebouw biedt medewerkers maximale flexibiliteit. Omdat de sportruimte dichtbij de werkplek is, bespaart het werknemers bovendien tijd. Ze hoeven immers niet te reizen naar de sportschool. De drempel om te sporten wordt zo laag. Incompany fitness kan daarnaast een aantrekkelijke arbeidsvoorwaarde zijn. Ook fiscaal aantrekkelijk voor werkgevers en werknemers!

3. Samen sporten voor extra motivatie

Een andere stimulans voor het volhouden van een gezondere levensstijl is het aanstellen van rolmodellen die het gedrag van werknemers positief beïnvloeden. Een werknemer met een passie voor gezond leven kan deze passie overbrengen op collega’s. Werknemers aanmoedigen om samen te sporten, blijkt ook zeer motiverend. Veel werknemers vinden het leuker om te sporten als zij dit met één of meer collega’s doen.

4. Introduceer een fietsplan

De fiets… Een duurzaam, effectief en gezond vervoersmiddel. Dat weten de meeste mensen wel, maar toch kan het nog steeds verleidelijk zijn om de auto te pakken. Met een fietsplan kun je als werkgever nét dat laatste zetje geven. Werknemers kunnen daarmee namelijk relatief goedkoop een goede, nieuwe fiets aanschaffen dankzij het belastingvoordeel. Voor werkgevers kan zo’n plan kostenbesparend zijn op het gebied van parkeerplaatsen en reiskostenvergoedingen.

5. Bied gezonde lunches aan

Een voedzame lunch geeft veel energie en zit vol vitamines en mineralen. Ook is er minder kans om een middagdip. Nemen werknemers hun eigen lunch mee? Denk dan eens aan het aanbieden van (gratis) fruit op het werk.

Meer weten?

Uiteraard zijn er nog veel meer dingen die je als werkgever kunt doen om gezonde voornemens te stimuleren. En ook breder, op het gebied van vitaliteit, is er vast nog veel winst te behalen binnen jouw bedrijf. Benieuwd? Neem Neem contact op met VSD. We adviseren je graag!