Sta jij elke dag stil bij je eigen vitaliteit? Waarschijnlijk is het antwoord op deze vraag ‘nee’. In de topsport is het een vanzelfsprekendheid: zonder fysieke en mentale vitaliteit geen prestaties. Maar hoe zien we dat in relatie tot andere beroepen? Schouten en Nelissen doet elk jaar onderzoek naar hoe vitaal werkend Nederland is.

Resultaten van hun onderzoek publiceren zij in hun rapport Vitality Connected. Het onderzoeksrapport 2016 is ontwikkeling. Wil je de onderzoeksresultaten van 2015 doornemen? Klik dan op: aanvraag onderzoeksrapport 2015.  Je kunt nu ook mee doen aan het onderzoek van 2016! Krijg meer inzicht in de balans tussen wat je energie geeft en wat je energie kost door deel te nemen. Via https://player.schoutenresearch.com/lldw2016 kan iedereen het onderzoek “Lang leve de werkdruk! 2016” invullen.  Je ontvangt na het onderzoek jouw resultaten met concrete adviezen om direct aan de slag te gaan.

Met plezier en enthousiasme naar het werk gaan is een kwestie van balans tussen wat je energie geeft en wat je energie kost. Met dit onderzoek worden verschillende energiegevers en energienemers in jouw werk in kaart gebracht. Ervaar je balans tussen energiegevers en -nemers, dan blijf je bevlogen, gemotiveerd en enthousiast. Ervaar je disbalans, dan leidt dat tot stress. Op den duur kan stress leiden tot lichamelijke en/of psychische klachten. Ervaar je regelmatig stress door je werk, dan is het dus belangrijk dat je nagaat hoe je dat kunt verhelpen en voorkomen.