WAT JE MOET WETEN OVER VASTENDE MEDEWERKERS
Binnenkort is het zover: de Ramadan gaat van start. De vastenmaand staat in het teken van de zuivering van de ziel en het bedanken van Allah voor alles wat hij gegeven heeft. Tijdens deze 30 dagen staat bezinning centraal en mogen moslims tussen zonsopkomst en zonsondergang niet eten, drinken, roken en seks hebben. Dat kan best een pittige maand zijn. Het is daarom goed om te weten wat jij voor je medewerkers kunt doen tijdens deze maand.

SAAMHORIGHEID
Ga er maar aanstaan: niet eten en drinken, terwijl je collega’s hun dagen invullen als gewoonlijk. Koffie bij binnenkomst, na het gebruikelijke praatje nog een bakkie en na een paar uurtjes werken is het tijd voor lunch. Snel een broodje achter de computer of er even lekker tussenuit voor een uitgebreide lunch. Tussendoor nog de nodige drankjes en de werkdag zit er weer op. Naar huis om te eten en te sporten en voor het goed en wel donker is, heeft het hoofd van de gemiddelde medewerker het kussen al geraakt. Niets is minder waar voor je vastende medewerker. Pas als de duisternis is ingezet begint hun dag. Dan komen ze samen met familie en vrienden en kunnen ze eindelijk doen wat de rest overdag doet: eten & drinken.

LANGE DAGEN
Tussen zonsopkomst en zonsondergang mogen de moslims niets eten of drinken en dat is natuurlijk van invloed op hun dagritme. Ze zijn vroeg uit de veren om voor het opkomen van de zon gezamenlijk te bidden en te eten. Tijdens de dag zien zij het gewone leven aan zich voorbijtrekken, met alle bijbehorende verleidingen. Zeker wanneer de Ramadan midden in de zomer valt, zijn de dagen langer. Er zijn jaren geweest, waarbij het vasten 18 uur per dag aanhield. Volgens het geloof behoor je de dag voort te zetten als elke andere dag, maar je begrijpt dat het vasten zijn weerslag kan hebben op het werk. Hoe kan je als werkgever omgaan met deze medewerkers?

GOED WERKGEVERSCHAP
Officieel ben je tot niets verplicht. Het zal echter gewaardeerd worden als je, samen met je niet-vastende collega’s, rekening houdt met de vastende medewerkers. Dit kan je doen door de gezondheid goed in de gaten te houden, ze geen zware werkzaamheden uit te laten voeren en ook aan te geven dat ze bij je terecht kunnen wanneer ze last krijgen van het vasten. Werken ze onregelmatig, dan maak je ze met het onderling ruilen van nachtdiensten waarschijnlijk erg blij. Juist omdat ze alleen na zonsondergang mogen eten & drinken. En als de Ramadan voorbij is? Dan start het Suikerfeest. Wellicht een goed moment om die vrije dag toe te kennen?