Dit jaar heeft de 3e editie van de week van werkstress plaatsgevonden. Stress op de werkvloer blijft beroepsziekte nummer 1. Om werkstress te reduceren en. medewerkers en leidinggevenden handvatten en inzichten te geven om hiermee aan de slag te gaan is de week van de werkstress georganiseerd. Duurzameinzetbaarheid.nl is daarom op zoek naar 99 oplossingen. 56 hebben ze er al.

Leidinggevenden hebben  een belangrijke signalerende rol in het herkennen van mogelijke overbelasting door stress. Hoe zou jij als leidinggevende dit kunnen herkennen? Kijk enerzijds of medewerkers te maken hebben met omstandigheden die mogelijke stress verhogende effecten hebben. Denk bijvoorbeeld aan mantelzorg naast het werk, studie en werk, wisseldiensten draaien, privé problemen,  etc. Anderzijds wees scherp op stress signalen zoals vaak te laat komen, regelmatig kort verzuimen of overwerken, medewerkers die vaak zeggen “ik heb geen tijd” of “ik heb het te druk”, concentratieklachten, vermoeidheid en/of geheugenproblemen hebben, etc.

Er is niet één oplossing voor (werk)stress, mensen verschillenen er liggen vaak meerdere oorzaken ten grondslag aan (werk)stress. Het is een optelsom van factoren. Bekijk de lijst met oplossingen en bepaal welke je op jouw werk direct kan toepassen! Download hier de lijst met oplossingen.