Sinds 8 april kunnen werknemers het vernieuwde WIA-aanvraagformulier van het UWV gebruiken. Zij hebben nu de mogelijkheid om zélf de documenten van het re-integratieverslag te uploaden.

Handig! Maar er zijn ook een aantal dingen waar je als werkgever echt even goed op moet letten of waarbij je moet ondersteunen. Een aantal tips.

 • Maak heldere afspraken
  Bespreek vooraf goed wie de documenten verzendt. Jij als werkgever of laat je het over aan de werknemer? Doen jullie het allebei (en dus dubbel), dan kan dit juist leiden tot onnodige vertraging in het verwerkingsproce
 • Laat uw werknemer weten of u eigenrisicodrager bent
  Dit is namelijk een van de vragen in het formulier. De meeste werknemers weten dit niet.
 • Neem de tijd
  Benoem dat het belangrijk is om de tijd te nemen. Bij dit formulier kan medische informatie worden geüpload, dat zijn vertrouwelijke gegevens. Daarom is het niet mogelijk om tussentijds op te slaan. Het formulier moet dus in één keer ingevuld worden. Ook is het handig om de bijlagen alvast gereed te hebben voordat uw werknemer met het invullen begint.
 • Meteen goed invullen
  Er volgt aan het eind geen overzicht ter controle. Pak dus echt die rust tijdens het invullen van het formulier om fouten te voorkomen.

Meer weten?

Heb je nog vragen hierover? Of kunnen we je ergens anders mee helpen? Onze verzuimmanagers staan voor je klaar. Neem contact met ons op.