Dat verzuim niet in één dag ontstaat weten we allemaal, maar hoe kunnen we er voor zorgen dat we verzuim verlagen of zelfs voorkomen? Door anders te kijken naar verzuim bijvoorbeeld. Dit was het thema van het webinar dat we afgelopen week organiseerden in samenwerking met JP Werkrevisie.

Arbeidsdeskundige Jorien van Ammelrooy en loopbaan/re-integratiecoach Mirjam Rombouts- Overbeek lieten aan de hand van voorbeelden uit de praktijk zien hoe verschillende signalen voor verzuim kunnen worden herkend en opgepakt. Conclusie: het tijdig delen van deze informatie kan verzuim sneller oplossen of zelfs helemaal voorkomen. Daarnaast kan deze informatie cruciaal zijn voor het bepalen van het doel en de aanpak in de re-integratie.

“Een van de meest voorkomende signalen is frequent verzuim of een medewerker die steeds minder actief deelneemt. Maar heb je wel eens stilgestaan bij de medewerker die door pech of toedoen van een ander zijn teen heeft gebroken? Dat kwam ook niet vanzelf, maar omdat deze medewerker er door een té vol hoofd helemaal niet bij was. Ze zeggen niet voor niets: een ongeluk zit in een klein hoekje…”

Benieuwd naar het hele webinar? Je kunt hem hier terugkijken: https://loom.ly/sr8prdo
(start Jorien & Mirjam vanaf 12 minuten).