De vakanties zijn zo goed als voorbij en het ‘gewone’ leven begint weer. Althans: werken en leven volgens het nieuwe normaal. Dit kan zorgen voor een verstoorde werk-privé balans. Als werkgever of leidinggevende kun je actieve ondersteuning aanbieden om je medewerkers te helpen bij het herstellen van deze balans. En daarmee met het voorkomen van verzuim, waar we eerder al artikelen (post-corona & werkdruk) over schreven. Met dank aan Corona is dit actueler dan ooit. We vatten het voor je samen aan de hand van een checklist.

De juiste weg
In de wegwijzer van TNO plaatsen ze de volgende stelling: ‘De sfeer op de werkvloer is slechter dan normaal. Het ziekteverzuim stijgt. Werknemers zijn minder geconcentreerd. Er glippen dingen tussendoor. Het werk verloopt minder efficiënt en komt vaak niet op tijd af. Klanten beginnen daar opmerkingen over te maken. Werknemers zijn moe en moeten bij thuiskomst even met rust worden gelaten. Ze komen niet goed los van het werk, terwijl de privésituatie wel om aandacht vraagt.’

Stappenplan
Herkenbaar? Bij jezelf of een collega? Dan is het tijd om actie te ondernemen. De werkdruk verlagen (en daarmee de balans herstellen) doe je aan de hand van de volgende stappen:
1. Is er sprake van werkdruk?
> Herken de signalen
> Besluit of er actie nodig is
> Betrek je team bij je plannen

2. Weet je waar de werkdruk door komt?
> Stel de oorzaken vast
> Bepaal je focus

3. Wat kun je aan werkdruk doen?
> Verzamel mogelijke oplossingen
> Bepaal welke acties je wilt ondernemen

4. Aan de slag!
> Voer de gekozen acties uit
> Werk effectief samen met anderen

5. Heeft je aanpak succes?
> Ga na of je resultaat boekt
> Maak successen blijvend

Oorzaken en teamgevoel
De wegwijzer bevat naast dit stappenplan ook veel tips, instrumenten om de situatie te analyseren en handvatten voor een praktische werksessie met je team. Dit is niet alleen goed om de oorzaken van werkdruk te achterhalen, maar ook voor het teamgevoel dat in Coronatijd zo naar de achtergrond is verdwenen. Om beide redenen zouden wij alle leidinggevenden die verzuim willen voorkomen, aanraden om deze 5 stappen met het team door te lopen. Indien gewenst kunnen wij ondersteunen bij de werksessie.