De energieprijzen zijn hoger dan ooit tevoren, boodschappen worden alsmaar duurder en ook voor brandstof betalen we de hoofdprijs. Iedereen voelt dit in zijn portemonnee en voor een steeds groter wordende groep betekent dit zelfs: schulden! Deze financiële zorgen hebben verregaande gevolgen voor zowel medewerker als werkgever. En dan moet de winter nog komen…

Financiële zorgen hebben veel invloed op de werkvloer

De financiële eindjes niet meer aan elkaar kunnen knopen is misschien wel een van de lastige onderwerpen om over te spreken. En tegelijkertijd een van de belangrijkste oorzaken van veel stress en conflicten. Het kan leiden tot gebrek aan slaap, verminderd concentratievermogen, angst, onzekerheid en depressieve gevoelens. Vanzelfsprekend neemt een medewerker dit mee in het werk. Het heeft invloed op het werkgeluk, de arbeidsproductiviteit en leidt op termijn tot verzuim.

Pak de koe bij de hoorns!

Juist door de schaamte die erbij komt kijken en de grote gevolgen die het kan hebben is het belangrijk om als werkgever zo snel mogelijk dit probleem inzichtelijk te krijgen en te kijken naar oplossingen. Maak aan medewerkers kenbaar dat er ruimte is om op individueel niveau te kijken naar de situatie en passende oplossingen. Dit kan in een interne nieuwsbrief, het intranet, een mail to all, het personeelsblad of in een-op-een gesprekken. Maak op zoveel mogelijk manieren kenbaar dat je als organisatie of leidinggevende begrijpt dat dit probleem speelt en er graag in samenspraak aan werkt om de zorgen draaglijker te maken.

Gespecialiseerde hulp

Als werkgever zijn de mogelijkheden om hulp te bieden bij financiële zorgen natuurlijk niet oneindig. Schakel daarom gespecialiseerde hulp in wanneer de mogelijke handreikingen die je kunt doen niet meer toereikend zijn. Specialisten op het gebied van financiële zorgen helpen jullie verder in het verlichten of oplossen van de financiële stress. Voor nu en de toekomst.

Wil je meer weten over het herkennen, begeleiden en verlichten van financiële stress bij jouw medewerkers? Onze specialisten helpen graag. Of kijk eens op www.schuldhulproute.nl. Op deze website staan alle lokale voorzieningen verzameld voor hulp bij geldzorgen en schulden.