Op donderdag 6 april 2023 is het weer Wandel Tijdens Je Werkdag. Een initiatief van Wandelnet om werkend Nederland aan het wandelen krijgen. Met name thuiswerkers bewegen te weinig en hebben een verhoogde kans op gezondheidsklachten.

Niet alleen een gebrek aan beweging kan zorgen voor bijvoorbeeld rug-, nek-, arm- of schouderklachten, maar ook een verkeerde zithouding. Door regelmatig van je plek te komen én elke dag minstens 20 minuten te wandelen, zorg je bovendien niet alleen goed voor je lichaam, maar óók voor je brein. Uit onderzoek blijkt namelijk dat mensen die elke dag 20 minuten lopen gemiddeld genomen geconcentreerder, energieker én creatiever zijn. Hoe mooi is dat?

Maar ja, die belangrijke meeting die nog voorbereid moet worden of die mailing die de deur nog uit moet… Toch mogen dit geen excuses zijn om dan maar (altijd) te blijven zitten. Het RIVM roept werkgevers dan ook op om hier ruimte aan te geven.

5 tips: zo komt iedereen in de benen!

Met deze tips, geleend van Wandelnet, is het voor iedereen mogelijk om aan die 20 minuten te komen.
1. Maak van een meeting een wandeling, een zogenaamde weeting. Niet geschikt voor een grote groep collega’s, maar 1 op 1 kan dit heel goed.
2. Loop naar het werk! Is dat echt te ver? Stap dan een halte eerder uit de bus of parkeer je auto wat verder weg. Zo begint de dag al lekker actief.
3. Heb je veel om over na te denken? Maak er dan een brainwalk van. Laat de buitenlucht je inspireren tot nieuw ideeën, het openbreken van een writer’s block of zoek al wandelend naar een oplossing voor een probleem.
4. Ga tijdens de lunch niet zitten in de kantine, maar loop een rondje. Zo verlies je weinig tijd, want een pauze zou je toch al houden.
5. Ga bellen tijdens het lopen. Bijkletsen met die ene collega of iets belangrijks te bespreken? Het kan ook al wandelend.

Kortom, een wandeling inpassen ís te doen. Meedoen aan Wandel Tijdens Je Werkdag? Aanmelden kan via wandelnet.nl, maar natuurlijk kan iedereen ook gewoon zelf even die laptop dichtklappen op 6 april.

Wil je meer weten over beweging tijdens werkdagen of hulp bij het initiëren hiervan op de werkvloer? Onze specialisten helpen graag. Neem contact met ons op.