Het jaar is goed begonnen voor VSD; we hebben Gusta Houtman aan ons team van verzuimprofessionals toe mogen voegen. Geen onbekende voor ons, want ruim 1,5 jaar geleden kwam zij ook al op gesprek. De klik was er, de ervaring ook, maar wij moesten kiezen tussen twee écht goede mensen. Helaas voor Gusta viel zij destijds af. “Daar baalde ik echt van. Ik had zo’n goed gevoel bij VSD. Ze zijn klein, hebben mooie ambities en echt oog voor de mensen om zich heen.”

Blij om zo’n mooie omschrijving te krijgen, maar nog veel gelukkiger werden we, toen Gusta afgelopen jaar tóch weer solliciteerde op onze openstaande functie. “De eerste twee gesprekken had ik het jaar eerder al gevoerd, dus het was meer even ‘bijkletsen’ en zien of we nog op dezelfde lijn zaten. Dat bleek het geval. Na een extra gesprek met twee toekomstige collega’s was het rond. Ik denk dat ik hier echt goed op mijn plek zit.”

Fijn, want de afgelopen jaren heeft Gusta gebruikt om veel verschillende ervaring op te doen. 20 jaar geleden startte zij haar loopbaan bij het UWV als re-integratiecoach. Hierna is zij als verzuimconsultant bij een grote arbodienst aan de slag gegaan. Vervolgens wilde Gusta het roer omgooien en ging als maatschappelijk werker aan de slag. “Gek genoeg miste ik binnen dit domein toch het zakelijke karakter. De markt voor verzuimprofessionals was op dat moment ook al vrij begaanbaar, waardoor ik de kans kreeg om bij veel verschillende bedrijven binnen te kijken. Hierdoor ontdekte ik al snel waar ik energie van krijg, wat ik echt leuk vind en wat vooral niet.”

Dat blijkt hem vooral te zitten in de combinatie van verantwoordelijkheden: taakdelegatie, verzuimmanagement én training. De kerntaken waar Gusta haar aandacht op zal vestigen. Of ze er zin in heeft? “Ik heb er heel veel zin in! Ik hoop te kunnen bouwen aan een stabiel en professioneel team. Meer verzuim te kunnen voorkomen en samen mooie stappen te zetten in de wereld van verzuim!”

Welkom Gusta!