Op donderdag 7 september wandelt verzuimmanager Jose, samen met een groep vrienden, helemaal naar de top van de Mont Ventoux. Dit doet ze tijdens de landelijke actie Groot Verzet Tegen Kanker. Hierbij halen verschillende teams zoveel mogelijk geld op voor KWF Kankerbestrijding én een eigen gekozen lokaal doel. In het geval van Jose is dat Stichting Pruijck, waar ze zelf initiatiefnemer van is.

‘We gaan er waarschijnlijk zo’n zeven uur over doen, maar we hopen sneller! Ach, we zien wel’, vertelt Jose vanuit de auto, onderweg naar Frankrijk. Zijn ze er helemaal klaar voor? ‘We hebben redelijk getraind, elk weekend wel 10, 12 of 15 kilometer. Alleen niet omhoog, dus dat moeten we ervaren. We doen het gewoon op wilskracht! En er is vast wel wat muziek langs de route’, lacht ze.

Groot Verzet Tegen Kanker

En ze doen het gelukkig niet alleen. Jaarlijks doen er honderden deelnemers mee. De klim is namelijk onderdeel van de actie Groot Verzet Tegen Kanker. Op verschillende manieren, lopend of fietsend, wordt de berg op 7 en 8 september beklommen door gesponsorde teams. En dat is een uitdaging, want de berg heeft de laatste kilometers een stijging van zo’n 11%.

De helft van de opbrengst gaat naar KWF Kankerbestrijding en de andere helft gaat naar lokale doelen.

Pruiken krijgen een tweede leven

Jose’s team loopt voor Stichting Pruijck. Deze stichting werd zeven jaar geleden opgericht door Jose zelf. ‘Ik heb borstkanker gehad en droeg toen een pruik. Nadat ik genezen was wilde ik ‘m graag doneren aan iemand die het goed kon gebruiken. Daarom is er nu Stichting Pruijck. We geven pruiken een tweede leven.’ Een groot succes, want er is veel vraag naar. ‘We zijn drie halve dagen open en zitten vaak vol. We ontvangen dan in alle rust halers en brengers. De mensen kunnen hun verhaal kwijt en dat gaat meestal met een lach en een traan. Voor de brengers is het vaak een afsluiting van een proces.’

Meer weten over Stichting Pruijck? NH Nieuws ging langs voor een item en interviewde Jose. Je kunt het hier bekijken.

Doneer ook!

Jose en haar team steunen? Doneren kan via deze link.

Namens al je collega’s bij VSD, Jose: we zijn trots op je. Zet ‘m op!

Update 8 september: Ze hebben het gehaald!

Het team van Jose heeft de top gehaald. ‘Het was zwaar, maar het is gelukt! Wij gisteren en de fietsers vandaag.’ Onderstaande foto kregen we toegestuurd. Toppers!