Leonie van Hierden is de nieuwste aanwinst binnen ons team. Hoewel, het nieuwe er na ruim een half jaar wel af is. Ze werd door de hele Coronatijd flink in het diepe gegooid, maar dat heeft ze met glans doorstaan. We kunnen dus wel stellen dat ze echt part of the team is. En daar zijn we heel blij mee.

“Als klein meisje droomde ik ervan om verloskundige te worden. Mijn vakkenpakket stemde ik daar volledig op af. Helaas vervloog die droom door ongunstige lotingen. Inderdaad; ik werd tot 3x toe afgewezen. Ik besloot als alternatief de HBO-V opleiding te gaan volgen om vervolgens op de poli dermatologie terecht te komen. Het contact met patiënten vond ik heel fijn, maar na zes jaar begon het te kriebelen: ik wilde iets anders.”

Ze kwam terecht bij een zorgverzekeraar, waar ze met veel plezier heeft gewerkt. Toch knaagde het aan haar dat het commerciële belang in veel gevallen zwaarder woog, dan de zorg die écht noodzakelijk was. Toen ze een vacature voorbij zag komen als re-integratiemanager bij een arbodienst, leek dat dan ook de baan waar ze zichzelf wel zag zitten. Dat klopte ook. Totdat de verplichte aansluiting bij een arbodienst kwam te vervallen en Leonie tijdens een van de reorganisaties boventallig werd verklaard. Tijd voor een nieuwe uitdaging dus.

“Na een korte omzwerving kwam ik bij een kleine arbodienst terecht. Als ik het nu bekijk, best vergelijkbaar met VSD. Zowel als het gaat om omvang, als om visie. Hier mocht ik in eerste instantie de casemanagers ondersteunen. Uiteindelijk werd ik er zelf een. Na een aantal jaar werd het bedrijf verkocht. Angelique en ik werden collega’s. Het kleinschalige karakter van de organisatie verdween al snel naar de achtergrond. Ik voelde dat dit minder goed bij mij paste. Eind 2019 nam Angelique contact met mij op. Zij was inmiddels werkzaam bij VSD en er was een vacature vrijgekomen. Of dat niet wat voor mij zou zijn. Kleinschalig, professioneel, persoonlijk contact, MKB. Allemaal zaken die voor mij het verschil maken. Ik hoefde dus ook niet lang na te denken.”

Leonie solliciteerde op de functie en niet veel later zat ze om tafel met Audrey & Albert. “Ik weet  nog dat ik dacht: dit jasje past mij. Een leuk team, ruimte om te groeien en kennis te delen. Inbreng van eigen ideeën en mening wordt gewaardeerd. Het voelt echt heel fijn om onderdeel van het VSD-team te zijn.”