Toen er afgelopen jaar ook door het team van VSD zoveel mogelijk vanuit huis gewerkt moest worden, was de behoefte om ‘iets’ samen te doen, groter dan ooit. Natuurlijk zou het wel fijn zijn als dat ‘iets’ wel een constructief karakter zou hebben. Het werd een TOT. Een Team Ontwikkel Traject.

Welke kleur ben jij?

Tijdens deze bijeenkomsten werd er gesproken, ontdekt, een nieuwe band geschept en onzekerheden bloot gelegd. Hoe dat werkt? Tijdens de eerste sessie nam Linda ons mee in de wereld van persoonlijkheidsprofielen. Aan de hand van het kleurenwiel van Inside Discovery wordt bepaald welke kleur elke medewerker kenmerkt. Dit is een afspiegeling van zijn of haar karakter. En ja; dat is eigenlijk best heel handig. Natuurlijk vergeten we de menselijke maat niet, die juist zo bepalend is, maar door deze kleurcodes is het makkelijker om begrip te tonen in bepaalde situaties i.p.v. irritatie te voelen. Niet iedereen is immers zoals jij.

Potentie

Gedurende de tweede sessie hebben we gekeken hoe de individuele profielen elkaar aan kunnen vullen, welke waarde zij hebben voor VSD en waar de potentie zit. Het doel van deze sessies is om een ‘high performing team’ neer te zetten. Nou hebben wij niet als doel een zo hoog mogelijke omzet te behalen of ons team volledig zelfsturend te laten zijn, maar wel om het optimale uit het individu én het team samen te halen. En natuurlijk: meer verantwoordelijkheid en regie bij iedereen.

Leermomenten

Binnenkort hebben we de derde en laatste sessie. Deze staat in het teken van de gestelde doelen voor het bedrijf en hoe we hier gaan komen. Interessant is het zeker. Leerzaam ook. Want ook voor Audrey en Albert geeft het stof tot nadenken: wat voor leidinggevende willen zij eigenlijk zijn? “Vooralsnog komen we tot de conclusie dat het voordoen, meedoen en zelf doen niet alleen van toepassing is op de klanten. We hebben dit ook lang met het personeel gedaan. Nu bevinden we ons vooral in de laatste 2 fasen en dat bevalt heel erg goed!” aldus Audrey.