VerzuimService Desk groeit. Om de service naar onze klanten te kunnen waarborgen zijn wij op zoek naar een casemanager taakdelegatie. Kijk jij buiten de kaders als het gaat om de beste oplossingen? Wil je werkgevers, medewerkers en collega’s helpen het beste uit zichzelf te halen? Kan jouw kennis zowel VSD als de klant verder helpen? Wil jij meebouwen en helpen met de verdere ontwikkeling van onze organisatie? Dan zoeken we jou!

Senior Verzuimmanager/ Casemanager Taakdelegatie
28 – 32 UUR

Wie zijn wij?

Onze Gezond Werken dienstverlening binnen het MKB gaat verder dan het terugbrengen van ziekteverzuim. Onder het motto ‘samen beter worden’ ondersteunen en trainen wij organisaties om het verzuim op te lossen en in de toekomst te voorkomen. Dit doen we samen én met aandacht, vanuit de gedachte dat verzuim het beste opgelost wordt in de relatie tussen leidinggevende en medewerker. Hierbij gaan wij uit van eigen kracht, eigen wil en eigen verantwoordelijkheid, eigenaarschap van mensen. Elke prestatie begint namelijk met het besluit er zelf voor te (willen) gaan Soms moeten mensen eerst op weg geholpen worden, om het vervolgens zelf te doen. Daarom ondersteunt VSD zowel leidinggevenden als medewerkers bij het ontwikkelen van bewustwording en realisatie van gedragsverandering. Veel van onze klanten voeren de verzuimbegeleiding/ re-integratie zelfstandig uit. Zij geven aan dat zij dit kunnen doen, omdat er altijd een wakend vangnet is waar zij op terug kunnen vallen.

Ons contact is persoonlijk, onze oplossingen zijn concreet, de dienstverlening organisch van aard en altijd op maat ingericht. Proces en protocollen zijn belangrijk, maar moeten een organisatie niet verlammen.

De organisatie VSD is als haar mensen: informeel, persoonlijk, nuchter, gedreven, lerend en een tikkeltje eigenwijs. Groeiambities hebben wij zeker, maar niet om de grootste arbodienst te worden. Aandacht voor jezelf, voor je collegae en je klanten vinden we heel belangrijk en dat moet zo blijven. Wij richten ons vooral op bedrijven tot 500 werknemers in de provincies Overijssel, Gelderland, Utrecht, tot en met de as Amsterdam-Rotterdam. We werken voor aansprekende klanten waaronder Postillion Hotels, Stichting Apenheul, Dierenpark Amersfoort, Rob Peetoom Kappers en Goudappel Groep

Wat ga je doen?

VSD kijkt naar het hele plaatje. Met de gedachten werken is gezond! Én dat werken en gezondheid hand in hand gaan. We gaan aan de slag met het verzuim van nu en kijken vooruit naar de inzetbaarheid van morgen. Daarin nemen we ook degene mee die niet ziek zijn. De rollen van casemanager taakdelegatie en sr. verzuimmanager (procesbegeleiding re-integratie en organisatieadviseur) zijn bij ons opgesplitst. Je bent of sr. verzuimmanager of casemanager taakdelegatie voor een klant.

…Als Casemanager Taakdelegatie
Ongeveer 50% van je werk verricht je als casemanager taakdelegatie. Deze werkzaamheden verricht je telefonisch, via webcamconsulten of op locatie bij een klant. Als casemanager taakdelegatie bied jij onze klanten en de medewerkers van onze klanten de beste oplossingen in kader van werkhervatting en inzetbaarheid of begeleid je hen om dit zelf te doen. Hierbij werk je nauw samen met de medisch adviseur, collega bedrijfs- en arboartsen en collega sr. verzuimmanagers die het eerste aanspreekpunt zijn voor onze klanten.

In de contacten met de medewerker en werkgever kun je hen goed meenemen in het onderscheid tussen ziekte/gebrek versus niet-ziek en weet hen op overtuigende wijze te activeren en te adviseren om zelfstandig de juiste vervolgstappen te nemen.

…Als sr. verzuimmanager
Je adviseert, motiveert, traint en inspireert. Hierbij werk je nauw samen met je collegae casemanagers taakdelegatie, onze artsen en met andere professionals uit onze providerboog. Geen mens is hetzelfde en dus gaat jouw inzet verder dan enkel de WvP en procesbegeleiding.

Jij voelt je eigenaar van jouw klanten en helpt hen ook naar de volgende fase. Dit doe je natuurlijk niet alleen, maar jouw input is belangrijk voor jouw collegae en onze samenwerkingspartners om jouw klanten te helpen met het creëren van een veilige en gezonde werkomgeving.

We zijn een kleine organisatie, dus dit betekent ook: handen uit de mouwen en de voeten in de klei! Dat je naast intensieve begeleiding van je klanten ook de nodige administratieve taken uit moet voeren is voor jou geen probleem. Deze taken voer je met dezelfde toewijding uit. Je wordt hierbij ondersteunt door onze geweldige verzuimassistenten.

Samen met de medisch adviseurs lever je actief een bijdrage aan vraagstukken m.b.t. preventie, gezonde en veilige werkplek, toenemende werkdruk, vergroten van de (lichamelijke en psychische) belastbaarheid en toekomstige inzetbaarheid van de werknemers van onze klanten.

Samen beter worden!

We zoeken iemand die energie krijgt van het meebouwen en helpen met de verdere ontwikkeling van onze organisatie. Je krijgt hierin genoeg vrijheid en ruimte om jouw stempel te drukken op onze organisatie. Van deze vrijheid krijg jij energie en werkplezier. We juichen het toe dat je jouw kennis aanwendt om VSD te helpen groeien naar een volgende fase.

Profiel casemanager taakdelegatie

Het belangrijkste vinden we je passie voor jouw vak, humor, zelfspot en een drive om mens en organisatie beter te maken. Onze nieuwe collega:

 • is een gesprekspartner voor onze klanten en collega’s;
 • heeft ervaring met taakdelegatie en het zelfstandig houden van spreekuren;
 • beschikt over 5 -10 jaar werkervaring in casemanagement/ re-integratie/ WvP/ procesbegeleiding verzuim (bij voorkeur bij een arbodienst), is dienstverlenend en heeft de benodigde vakkennis en accuratesse;
 • is onderzoekend en pragmatisch qua oplossingen;
 • werkt samen in daad en woord;
 • is ook nog eens proactief en sensitief als het op klantgerichtheid aankomt en vindt het leuk om met MKB te werken (lees: korte trajecten, laagdrempelig, persoonlijk);
 • ziet de humor in het begeleiden van kleinere MKB klanten (een deel van je caseload) en je klanten weinig kennis en ervaring hebben met WvP. Regelmatig voordoen en herhalen van uitleg vind je niet erg, er is vaak geen HR aanwezig en breder kijken dan alleen re-integratie/ en verzuimbegeleiding helpt jouw klanten zeker vooruit;
 • weet persoonlijk contact en waardevolle relaties op te bouwen en te onderhouden;
 • is iemand die zelf de handen uit de mouwen weet te steken;
 • ziet kansen en brengt ideeën aan. Als je wil ben je ook projectleider voor de uitvoering van jouw eigen ideeën;
 • is zich bewust van haar/zijn rol, en weet welk effect adviezen hebben bij zowel medewerker als werkgever. Door jouw ervaring weet je hoe je gedrag positief kan beïnvloeden zowel schriftelijk als mondeling;
 • is zelfredzaam en toont eigen initiatief.

 

Wat mag je van ons verwachten?

Een energiek en fijn team om in en mee te werken zowel op afstand als bij ons op kantoor in Deventer. Thuis en op locatie werken faciliteren we. Eens in de 6 weken hebben wij een gezamenlijke ontbijtsessie, voor binding, maar ook deskundigheidsbevordering. Voor corona en weer na corona gezamenlijk lunchen en van tijd tot tijd wat leuks doen buiten kantoor is vaste prik. Gezien de bezetting is het wenselijk dat je af en toe ook op een vrijdag werkt. Houd er rekening mee qua reistijd dat ons werkgebied de provincies Overijssel, Gelderland en Utrecht tot en met de as Amsterdam-Rotterdam zijn, aangezien er soms ook op locatie van klanten wordt gewerkt en we periodiek klanten bezoeken. In eerste instantie hebben we de intentie om je een contract aan te bieden voor 1 jaar. Gedurende die periode zal blijken of we bij elkaar passen. Daarnaast natuurlijk een marktconform salaris, flexibele arbeidsvoorwaardenregeling en een pensioenregeling. Zien we je reactie tegemoet?

Voor vragen over deze functie kan je contact opnemen met Albert van Mildert. Direct solliciteren? Mail je motivatie en CV dan naar beter@verzuimservicedesk.nl o.v.v. Vacature Sr. casemanager verzuim/ casemanager taakdelegatie.