Veelzijdig kunnen we haar zeker noemen, Sanne onze nieuwe verzuimassistent. Ze verhuisde van het drukke Den Haag naar het rustige Haaksbergen, houdt van zilversmeden, verdiept zich momenteel in neuro linguïstisch programmeren en maakte de overstap van trambestuurder bij HTM naar verzuimassistent bij VSD.

De overstap van trambestuurder naar verzuimassistent klinkt niet echt voor de hand liggend, vertel eens?

Naast mijn werkzaamheden als trambestuurster, heb ik ook met veel enthousiasme de rol van praktijkbegeleidster ingevuld. Als praktijkbegeleider was ik mede verantwoordelijk voor het opleiden van nieuwe collega’s, maar ook het begeleiden van collega’s bij re-integratie. In deze functie heb ik geleerd hoe belangrijk het is dat voor alle verschillende partijen, de zaken rondom verzuim goed geregeld zijn.

Ik zocht een administratieve parttimebaan, het liefst in een branche waar ik affiniteit mee heb. In de vacature kwam duidelijk naar voren dat VSD op zoek was naar iemand die een aanvulling was voor het team, want de rest is te leren. Dit sprak mij aan, want ik had geen administratieve ervaring en voor mij is authenticiteit erg belangrijk. In het sollicitatiegesprek bleek als snel dat we ‘aandacht’ als gezamenlijke kernwaarde hebben. Met aandacht aanwezig zijn. Aandacht voor elkaar en aandacht voor jezelf. Het was van beide kanten een mooie match.

Wie gaan jou tegenkomen bij VSD?

Als verzuimassistent ondersteun ik samen met mijn collega-assistenten de verzuimmanagers. Het is een brede administratieve functie, met veel verantwoordelijkheid. Wij zijn bijvoorbeeld het eerste aanspreekpunt als de telefoon gaat, wij plannen afspraken in en houden het systeem up-to-date. Het is dan ook belangrijk om op de hoogte te zijn van alle wet- en regelgeving. Hierin leer ik elke dag bij.

Wat breng jij VSD?

Naast een gezonde dosis humor, denk ik met mijn frisse blik en kritisch oog, het bestaande te kunnen bevragen. Ik ben iemand die denkt in systemen en ik heb een scherp oog voor oneffenheden. Mijn vermogen tot empathie in contact met de ander komt in deze functie zeer van pas, even als mijn doelgerichte aanpak.

Wat hoop je te leren bij VSD?

Ik hoop bij VSD veel te leren over het zakelijke gedeelte achter verzuimmanagement. Hoe meer ik leer hoe meer beter ik mij kan inleven en hoe gerichter ik kan werken. Zo groei ik niet alleen in mijn functie, maar ook als mens.

Wij zijn erg blij met deze dynamische en veelzijdige aanvulling op ons team. Welkom Sanne!