Arbo adviseur

Als werkgever heb je te maken met heel veel verplichtingen als het gaat om je personeel. Het is vrijwel onmogelijk om van al die verplichtingen op de hoogte te zijn en zelf alle bijbehorende taken uit te voeren. Daarom schakelen veel werkgevers een Arbo adviseur in om hen daarbij te helpen. VerzuimService Desk (VSD) vertelt je graag meer over de Arbo verplichtingen waar je rekening mee moet houden en hoe een Arbo adviseur je daarbij kan helpen.

 

Welke verplichtingen heb ik als werkgever volgens de Arbowet?

De Arbowet bepaald dat elke werkgever in Nederland moet zorgdragen voor de veiligheid en gezondheid van zijn of haar werknemers op alle vlakken die met het werk te maken hebben. Zo moet je er o.a. voor zorgen dat je een ziekteverzuimbeleid voert, dat ongevallen op de werkvloer gemeld, geregistreerd en onderzocht worden, dat er veilige middelen en werkmethoden ter beschikking worden gesteld en dat je voldoende voorlichting verstrekt over de veilige uitvoering van het werk. Dat is nog maar een kleine greep uit het totale aantal verplichtingen en is al behoorlijk overweldigend. Een Arbo adviseur kan je helpen om weer grip op de zaak te krijgen.

 

Wat doet een Arbo adviseur?

Een Arbo adviseur adviseert en begeleid werkgevers bij het nakomen van de verplichtingen in de Arbowet. Hij weet alles af van zaken op het gebied van verzuimbegeleiding, re-integratie begeleiding en Risico-Inventarisatie en –Evaluatie (RI&E). Hij doet zelfstandig onderzoek naar arbeidsomstandigheden en kan indien noodzakelijk een veiligheidsdeskundige, arbeid hygiënist, organisatiedeskundige of andere specialist inschakelen. De Arbo adviseur kan op het gebied van verzuimbegeleiding ook enkele taken van de bedrijfsarts overnemen.

Wat kan VSD voor mij betekenen?

VSD is een onafhankelijk adviesbureau in Deventer dat zich heeft gespecialiseerd in het oplossen en voorkomen van verzuim. Arbo advies is hier een onderdeel van. Wij beschikken over deskundige Arbo adviseurs die jou kunnen helpen bij het nakomen van je verplichtingen. Bovendien kunnen wij je een groot aantal Arbo-gerelateerde werkzaamheden uit handen nemen. Zo kun jij je weer op je kerntaken richten. Neem gerust contact met ons op en maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek!

Ik ben benieuwd hoe VSD mij kan helpen. AFSPRAAK MAKEN

Ja, ik wil een Arbo adviseur inschakelen!