ARBODIENST ALMERE

KENNISMAKEN

Ben jij op zoek naar een arbodienst in regio Almere? Dan zijn wij wellicht een geschikte partij voor jou! Wij zijn VerzuimService Desk (VSD), een arbodienst die organisaties ondersteunt bij het verhelpen en verminderen van verzuim. Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in het creëren van verantwoorde werkplekken.

ARBODIENST IN ALMERE NODIG?

VerzuimService Desk (VSD) is een arbodienst met onder andere bedrijfsartsen en arbo artsen in de omgeving van Almere. Wij zijn ervan overtuigd dat wij samen jouw organisatie beter kunnen maken, door het verzuim op te lossen of te reduceren. Met de gedachte ‘werken is gezond’ trainen wij leidinggevenden, zodat zij het onderwerp verzuim zelfstandig op kunnen pakken. Wij gaan er hierbij wel vanuit dat mensen beschikken over een goede dosis motivatie, doorzettingsvermogen en verantwoordelijkheid. Wij vinden namelijk dat elke resultaat begint bij het besluit om er zelf voor te gaan. 

VSD zorgt ervoor dat de realisatie rondom gedragsverandering van jouw medewerkers en leidinggevenden worden vergroot. Hiermee proberen wij ervoor te zorgen dat ‘gezond werken’ onderdeel wordt van de werkcultuur. Het gros van onze klanten pakt zelf de re-integratie en verzuimbegeleiding aan. Zij zijn hiertoe in staat, omdat wij altijd op de achtergrond beschikbaar zullen zijn om de nodige ondersteuning te bieden. 

Je hoeft niet te beschikken over een hoge dosis kennis en capaciteit om dit zelfstandig op te kunnen pakken. Wij passen ons namelijk graag aan, aan de kennis die je al in huis hebt. Maatwerk is voor ons heel gewoon. Hierdoor kunnen we samen jouw organisatie naar een hoger niveau tillen. We doen echter wel ons best om onszelf zo onbelangrijk mogelijk te maken, zodat jouw organisatie zaken zo zelfstandig mogelijk op kunt pakken. 

VSD staat bekend om het persoonlijke contact en de concrete oplossingen. Daarnaast wordt onze dienstverlening gekenmerkt door de organische aard en de focus op maatwerk. Wij vinden protocollen en processen erg belangrijk, maar we waken ervoor dat dit jouw organisatie niet tegenwerkt.

 

ONZE SPECIALIST

AUDREY ROUWELER

EEN ARBODIENST VAN FORMAAT

Binnen VSD zijn we: informeel, gedreven, nuchter, persoonlijk en soms een beetje volhardend. Wij vinden aandacht voor jezelf, collega’s en klanten erg belangrijk. We hebben zeker groeiambities, maar willen ervoor zorgen dat deze focus ook zo zal blijven.

Daarom focussen wij ons alleen op organisatie die maximaal 500 medewerkers in dienst hebben. Wij opereren in de provincies Overijssel, Gelderland en Utrecht. Daarnaast zijn we ook actief in steden als Rotterdam en Amsterdam. We zijn trots om samen te mogen werken met organisaties als: Dierenpark Amersfoort, Rob Peetoom Kappers, Goudappel Groep en Postillion Hotels. Wie weet kunnen we jouw organisatie binnenkort toevoegen aan dit rijtje?

Arbodienst VSD

ONZE MANIER VAN WERKEN

Wij richten onze aanpak op zelfstandigheid. Dit klinkt wellicht wat onvriendelijk in de oren, maar als we onze huidige klanten mogen geloven is deze aanpak juist erg effectief. We focussen ons daarnaast op de volgende drie facetten: optimaliseren, leren en faciliteren. 

We gaan direct aan het werk! Zo pakken we eerst de belangrijke dossiers op en maken we een scan van jouw organisatie op verschillende niveaus. Daarnaast worden rolverdelingen, processen, protocollen en verzuimcijfers geïnventariseerd. In deze inventarisatie wordt ook jouw RI&E en eventuele resultaten van preventieve activiteiten meegenomen.

Na de inventarisatiefase wordt er een plan van aanpak opgesteld met actiepunten.  Hiermee kunnen we een energieke start maken. Dit doen we stap voor stap, zodat we samen eventueel in kunnen haken op veranderingen. Dit vinden wij namelijk belangrijker dan het volgen van een strak plan. 

Na de inventarisatie gaan we aan de slag met het bevorderen van de deskundigheid en bewustwording van jouw leidinggevenden. Deze worden in de praktijk getraind in het sturen van gedrag en het denken in mogelijkheden. Wij zien lastige situaties als een kans om te leren.

Wij reiken jouw leidinggevenden in deze situaties de benodigde kennis en tips aan, zodat ze dit in het vervolg zelfstandig aan kunnen pakken. We gooien je hiermee in het diepe, maar we zullen er alles aan doen, om ervoor te zorgen dat je het straks zelfstandig op kan lossen. Dit doen wij volgens het 3-stappen leermodel: voordoen, meedoen en zelf doen. 

Als je het eenmaal zelf kan, blijven we altijd op de achtergrond beschikbaar om je te kunnen faciliteren. Je kan gebruik blijven maken van onze bedrijfsartsen, onze verzuimmanagers en providerboog. Daarnaast kunnen wij bijspringen op piekmomenten. Een rustgevende gedachte toch? 

ARBODIENST IN ALMERE NODIG?

EEN SAMENWERKING MET VSD

Zoek je naar een arbodienst in de regio Almere, die jouw kennis vergroot, oog heeft voor jouw medewerkers en jouw organisatie naar een hoger niveau tilt? Dan komen we er graag achter of ons verhaal en onze werkwijze past bij jouw organisatie. Neem gerust contact met ons op!

Arbodienst - VerzuimService Desk
Jeannet Konijnenberg

Jeannet Konijnenberg

Goudappel Group

”VSD komt haar afspraken na, de lijnen zijn kort en de afspraken helder. We hebben een eigen contactpersoon en dat werkt erg prettig. Ze denken in oplossingen in plaats van in problemen. Wat wij ook erg handig vinden is het heldere kostenoverzicht, je weet waar je voor betaalt. “Bij VSD weet je waar je voor betaald en zijn alle afspraken helder”

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken met een adviseur bij u in de buurt?