Arbodienst inschakelen

Omdat de meeste werkgevers niet de kennis in huis hebben die zo broodnodig is om alle verplichtingen in de Arbowet na te komen, kunnen zij een Arbodienst inschakelen. Zo’n Arbodienst adviseert de werkgever en neemt in veel gevallen ook bepaalde werkzaamheden over, zoals bijvoorbeeld verzuimbegeleiding en het evalueren van arbeidsomstandigheden. VSD vertelt je graag meer over wat je allemaal moet weten bij het inschakelen van een Arbodienst en wat wij op dit gebied voor je kunnen betekenen.

 

Wanneer moet ik een Arbodienst inschakelen?

Hoewel je als werkgever niet verplicht bent om werkzaamheden aan een Arbodienst uit te besteden, is het sinds 1 juli 2017 wel wettelijk verplicht om een contract met een gecertificeerde Arbodienst te hebben afgesloten. Dat geldt voor alle ondernemingen die personeel in dienst hebben. Dus ook wanneer je als zelfstandig ondernemer werkt en je besluit iemand aan te nemen moet je een contract met een Arbodienst afsluiten.

 

Waar moet ik op letten bij een Arbodienst inschakelen?

Als werkgever heb je de keuze uit vele Arbodiensten, die allemaal werkzaam zijn als commerciële bedrijven. Wil je een Arbodienst inschakelen, dan is het van essentieel belang om goed te kijken naar de werkwijze van de Arbodienst, hoe de communicatie verloopt en welke werkzaamheden zij kunnen uitvoeren. Evalueer waar je onderneming behoefte aan heeft en wat je minimale eisen zijn in de samenwerking. Heb je dit eenmaal helder, dan kun je bij verschillende Arbodiensten offertes aanvragen en deze met elkaar vergelijken. Je zult waarschijnlijk nauw met je Arbodienst moeten samenwerken, dus het is belangrijk een weloverwogen keuze te maken.

 

Wat kan VSD voor mij betekenen?

Wil je een Arbodienst inschakelen en kies je voor VSD, dan ben je altijd verzekerd van deskundig advies. Bovendien kunnen wij je op meer vlakken ondersteunen dan enkel de Arbodienst. Denk hierbij aan Risico-Inventarisatie en Evaluatie (RI&E), Preventief Medisch Onderzoek (PMO’s), juridische zaken, verzuimmanagement, verzuimpreventie en WIA-dossierchecks.

Verder beschikken wij over een landelijk dekkend netwerk van zelfstandig gevestigde bedrijfsartsen die allemaal BIG-geregistreerd zijn en verstrekken wij trainingen en workshops op het gebied van o.a. preventie, verzuim en Arbowetgevingen.

Ik ben benieuwd hoe VSD mij kan helpen. AFSPRAAK MAKEN

Ja, ik wil een Arbodienst inschakelen!