ARBODIENST UTRECHT

KENNISMAKEN

Wij zijn VerzuimService Desk! Wij kunnen je helpen bij het verminderen en voorkomen van het verzuim binnen jouw organisatie. Daarnaast kunnen wij jouw medewerkers een veilige en gezonde werkplek bieden. Is jouw organisatie gevestigd in de omgeving van Utrecht en zoek je naar een geschikte arbodienst? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

SAMEN BETER WORDEN

VerzuimService Desk (VSD) is een kleinschalige arbodienst met onder andere bedrijfsartsen en arbo artsen in de omgeving van Utrecht. Ons motto luidt: ‘samen beter worden’ en op deze manier ondersteunen wij organisaties in het verminderen en voorkomen van verzuim. Wij zorgen ervoor dat leidinggevenden dit zelfstandig en op een duurzame manier op kunnen pakken. We gaan hierbij uit van eigen kracht, eigen wil en eigen verantwoordelijkheid van mensen. VerzuimService Desk is er namelijk van overtuigd dat elke prestatie begint met het besluit om er zelf voor te (willen) gaan. 

VSD ondersteunt zowel leidinggevenden als medewerkers als het gaat om de bewustwording en realisatie van gedragsverandering. Het doel hiervan is om gezond gedrag onderdeel te laten worden van het doen en laten van jouw medewerkers in de dagelijkse praktijk. Veel van onze klanten voeren zelf hun verzuimbegeleiding en/of re-integratie uit. Zij doen dit zelf omdat er altijd een wakend vangnet is waar zij op terug kunnen vallen. 

Denk je dat je niet beschikt over genoeg kennis of capaciteit om hier zelf invulling aan te geven? Dat is ook niet nodig, want maatwerk is bij ons de standaard! Wij passen graag onze dienstverlening aan, aan de kennis en kunde van jouw organisatie. Onthoud wel dat onze motivatie is om onszelf zo overbodig mogelijk te maken. Op deze manier worden wij steeds minder belangrijk voor jouw organisatie. 

Wij houden van persoonlijk contact en werken met praktische en duidelijke oplossingen. Onze dienstverlening is organisch van aard en altijd op maat ingericht. Processen en protocollen zijn ook belangrijk, maar mogen de organisatie niet verlammen.

 

ONZE SPECIALIST

AUDREY ROUWELER

EEN ARBODIENST VAN FORMAAT

De organisatie VSD is net als haar mensen: informeel, nuchter, persoonlijk, gedreven, lerend en een tikkeltje eigenwijs. Groeiambities zijn aanwezig, maar het is niet onze ambitie om de grootste arbodienst van Nederland te worden. De aandacht voor jezelf, collega’s en klanten is voor ons erg belangrijk en wij vinden dat dat zo moet blijven. 

Daarom richten wij ons vooral op organisaties tot 500 medewerkers in de provincies Overijssel, Gelderland en Utrecht. Waarbij de westelijke grens loopt van Amsterdam tot aan Rotterdam. We werken bijvoorbeeld met aansprekende klanten als Postillion Hotels, de Apenheul, Dierenpark Amersfoort, Rob Peetoom Kappers en Goudappel Groep.

Arbodienst VSD

ONZE AANPAK

Zoals eerder naar voren is gekomen richt onze werkwijze zich op zelfstandigheid. Dit klinkt voor potentiële klanten wellicht vreemd, maar onze bestaande klanten kunnen beamen dat dit juist enorm praktisch is. Onze werkwijze richt zich op het optimaliseren, leren en faciliteren.

Op het moment dat je een samenwerking met ons aangaat gaan we direct hard aan de slag. Allereerst maken we een scan van de huidige situatie op beleidsniveau, procesniveau en dossierniveau. We pakken eerst de dossiers met prioriteit op en bekijken of de werkprocessen binnen jouw organisatie efficiënter en dus goedkoper kunnen. Daarnaast inventariseren we de huidige rolverdelingen, werkwijzen, verzuimcijfers en overige mogelijke risico’s. Jouw risico-inventarisatie en- evaluatie en eventuele resultaten van preventie activiteiten worden hier ook in meegenomen. 

Na de inventarisatie wordt er een duidelijk Plan van Aanpak opgesteld. Dit plan geeft acties voor jouw organisatie en VSD weer. Hierna kunnen we samen daadkrachtig aan de slag. Dit wordt stap voor stap gedaan. Wij vinden het namelijk belangrijker om in te spelen op veranderingen, dan om strak het plan te volgen.

In deze fase bevorderen wij de deskundigheid en bewustwording. Door leidinggevenden ‘on the job’ te coachen op het sturen van gedrag en het denken in mogelijkheden. Juist door het oplossen van lastige situaties, maakt je jezelf deze situatie eigen. Door het geven van de benodigde kennis en praktische tips weet je voortaan om te gaan met dit soort situaties. We gooien je in het diepe, maar laten je zwemmen. We doen er daarom alles aan om ervoor te zorgen dat je later zelfstandig deze situaties op kunt lossen. Dit doen wij volgens het 3-stappen leermodel: voordoen, meedoen en zelf doen.

Kan je het daarna zelf? Wat goed! Uiteraard blijven we altijd op de achtergrond beschikbaar om je te ondersteunen. Door onze samenwerking kan je nog steeds gebruik blijven maken van onze bedrijfsartsen, verzuimmanagers, providerboog of ons team dat bijspringt als het druk is. Dat is een geruststellende gedachte toch? 

ARBODIENST IN UTRECHT NODIG?

WIE KIEST WORDT GEKOZEN.

Ben je op zoek naar een kleinschalige arbodienst met oog voor uw medewerkers in de regio Utrecht? Een organisatie die jou beter maakt en jouw kennis vergroot, maar altijd op de achtergrond actief is? Dan zouden wij een perfecte macht kunnen zijn! Graag onderzoeken we of ons verhaal en werkwijze past bij jouw organisatie. Neem gerust contact met ons op. 

Arbodienst - VerzuimService Desk
Jeannet Konijnenberg

Jeannet Konijnenberg

Goudappel Group

”VSD komt haar afspraken na, de lijnen zijn kort en de afspraken helder. We hebben een eigen contactpersoon en dat werkt erg prettig. Ze denken in oplossingen in plaats van in problemen. Wat wij ook erg handig vinden is het heldere kostenoverzicht, je weet waar je voor betaalt. “Bij VSD weet je waar je voor betaald en zijn alle afspraken helder”

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken met een adviseur bij u in de buurt?