ARBODIENST ZWOLLE

KENNISMAKEN

Is jouw organisatie gevestigd in de regio Zwolle en ben je op zoek naar een dienstverlenende organisatie op het gebied van arbo, verzuim en preventie? Dan is VerzuimService Desk (VSD) er voor jou! Wij helpen organisaties bij het terugdringen en vermijden van verzuim en het creëren van gezonde en veilige werkplekken.

SAMEN BETER WORDEN

Wij zijn een kleinschalige arbodienst met onder andere bedrijfsartsen en arbo artsen in de omgeving van Zwolle. Onder het motto: ‘Samen beter worden’ proberen wij organisaties te ondersteunen om verzuim terug te dringen en te vermijden. We zorgen ervoor dat leidinggevenden dit vervolgens zelf op kunnen pakken. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat iedere prestatie begint met een goede motivatie. We gaan hierbij uit van eigen kracht, wil en verantwoordelijkheid. 

Om de bewustwording van de gedragsverandering te vergroten trainen we zowel jouw medewerkers als jouw leidinggevenden. Hierdoor wordt gezond gedrag onderdeel van de dagelijkse praktijk binnen de organisatie. Veel van onze klanten pakken verzuimbegeleiding en re-integratie nog steeds zelf op. Zij doen dit omdat ze verzekerd zijn van een wakend vangnet waar zij op terug kunnen vallen. 

Twijfel je nu of je wel voldoende kennis in huis hebt om hier zelf invulling aan te geven? Dat is niet nodig! Maatwerk is bij ons namelijk de standaard. Wij bekijken de kennis en kunde die je in huis hebt en passen ons hierop aan. We proberen onszelf echter wel zo overbodig mogelijk te maken, zodat wij steeds minder belangrijk worden voor uw jouw organisatie. 

VSD staat bekend om het persoonlijke contact en een werkwijze met praktische en duidelijke oplossingen. Onze dienstverlening heeft een organisch karakter en is op maat ingericht. Processen en protocollen zijn voor iedere organisatie belangrijk, maar wij vinden dat dit de organisatie niet hoort te verlammen.

 

ONZE SPECIALIST

AUDREY ROUWELER

EEN ARBODIENST VAN FORMAAT

VSD is informeel, realistisch, persoonlijk, bevlogen, lerend en een tikkeltje eigenzinnig. We hebben de ambitie om te groeien, maar aandacht en betrokkenheid zijn voor ons erg belangrijk.

Dit is de reden dat wij ons richten op organisaties tot maximaal 500 medewerkers in de provincies Overijssel, Gelderland en Utrecht. Daarnaast zijn we ook actief in het Westen, waar wij voornamelijk opereren van Amsterdam tot en met Rotterdam. We werken samen met een aantal bekende namen zoals: Postillion Hotels, de Apenheul, Rob Peetoom Kappers en Goudappel Groep.

Arbodienst VSD

MANIER VAN WERKEN

Onze aanpak is gericht op zelfstandigheid. We gooien je in het diepe, maar helpen je om te leren zwemmen. Voor veel potentiële klanten kan dit onvriendelijk klinken, maar onze bestaande klanten kunnen je verzekeren dat dit een krachtige aanpak is. Onze werkwijze is gericht op het optimaliseren, leren en faciliteren.

In deze fase gaan we direct aan de slag! We beginnen met het oppakken van de dossiers die prioriteit eisen. Vervolgens maken we een scan van de huidige organisatie op verschillende niveaus. Daarnaast bekijken of we de processen binnen jouw organisatie kunnen optimaliseren. Daarna identificeren we de huidige rolverdeling, werkwijze en verzuimcijfers. Hierin worden ook jouw preventie activiteiten in meegenomen. Naar aanleiding van deze inventarisatie wordt een plan van aanpak en een actiepuntenlijst opgesteld. Hiermee gaan we samen daadkrachtig mee aan de slag. Dit doen we stap voor stap, zodat we ook kunnen inspelen op eventuele veranderingen.

In deze fase proberen de bewustwording en deskundigheid te vergroten. Door leidinggevenden in lastige situaties te coachen, maken ze zichzelf deze situatie eigen. Door middel van praktische tips en de benodigde kennis weten ze voortaan om te gaan met dit soort situaties. We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat je situaties zo zelfstandig mogelijk op kan lossen. Dit doen wij volgens het 3-stappen leermodel: voordoen, meedoen en zelf doen.

Als je de fijne kneepjes doorhebt en het inmiddels zelfstandig kan oppakken blijven wij altijd op de achtergrond beschikbaar om je te faciliteren. Je kan nog steeds gebruik blijven maken van de kennis en kunde van onze bedrijfsartsen, verzuimmanagers en providerboog. Daarnaast kan ons team bijspringen op de drukke momenten. Dat is een fijne gedachte toch?

ARBODIENST IN ZWOLLE NODIG?

VSD HELPT JE GRAAG!

Ben je op zoek naar een arbodienst in de regio Zwolle, die jouw kennis vergroot en altijd op de achtergrond actief zal zijn? Dan is VSD mogelijk een goede match! Wij nodigen je graag uit om contact met ons op te nemen om te bekijken of onze werkwijze bij jouw organisatie past.

Arbodienst - VerzuimService Desk
Jeannet Konijnenberg

Jeannet Konijnenberg

Goudappel Group

”VSD komt haar afspraken na, de lijnen zijn kort en de afspraken helder. We hebben een eigen contactpersoon en dat werkt erg prettig. Ze denken in oplossingen in plaats van in problemen. Wat wij ook erg handig vinden is het heldere kostenoverzicht, je weet waar je voor betaalt. “Bij VSD weet je waar je voor betaald en zijn alle afspraken helder”

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken met een adviseur bij u in de buurt?