Arbodienstverlening

In Nederland hebben we te maken met de Arbowet. Hierin staan allerlei verplichtingen beschreven waar alle organisaties en ondernemingen die personeel in dienst hebben, zich aan moeten houden. Omdat de meeste werkgevers niet over de kennis en deskundigheid beschikken om al die Arbo verplichtingen na te komen, zijn er Arbodiensten die bepaalde taken van de werkgever kunnen overnemen. Dit noemen we Arbodienstverlening. VSD vertelt je hier graag meer over.

Welke verplichtingen heb ik als werkgever?

Als werkgever is het jouw verantwoordelijkheid om zorg te dragen voor de veiligheid en de gezondheid van je werknemers. Je bent dan ook wettelijk verplicht om een beleid te voeren, waarbij er constant gestreefd wordt naar arbeidsomstandigheden die zo goed mogelijk zijn ingericht. Conform de richtlijnen die in de Arbowet staan beschreven. De Inspectie SZW ziet toe op de naleving van de Arbowet. Het overtreden van de Arbowet kan verstrekkende gevolgen hebben, van boetes tot gevangenisstraffen. Dit kun je voorkomen door gebruik te maken van een gecertificeerd bedrijf dat zich specialiseert in Arbodienstverlening.

Welke taken vallen onder Arbodienstverlening?

Afhankelijk van de Arbodienst bij wie je een contract afsluit, kun je vaak heel wat werkzaamheden uitbesteden. Het betreft hier taken met betrekking tot arbeidsomstandigheden, aanstellingskeuringen, (periodieke) gezondheidskeuringen, verzuimbegeleiding, re-integratie begeleiding en Risico-Inventarisatie en –Evaluatie (RI&E). Een Arbodienst kan ook worden ingeschakeld voor het maken van een verzuimanalyse voor je organisatie, of het opstellen van een verzuimpreventieplan.

Waarom kiezen voor VSD?

Omdat we bij VSD meerdere experts op arbeidsdeskundig gebied in huis hebben, zijn wij zeer breed inzetbaar. We gaan veel verder dan alleen het begeleiden van zieke werknemers. We kunnen je helpen met alle denkbare werkzaamheden met betrekking tot verzuim oplossen en verzuim voorkomen. Je kunt ons tevens inschakelen voor het behandelen van een specifieke casus. Daarnaast geven wij diverse trainingen en workshops. Wil je meer weten over wat wij voor je kunnen betekenen, neem dan gerust contact met ons op. We maken graag een afspraak met je om je meer te vertellen over onze Arbodienstverlening!

Ik ben benieuwd hoe VSD mij kan helpen. AFSPRAAK MAKEN

Ja, ik heb interesse in de Arbodienstverlening van VSD!