BEDRIJFSARTS AMERSFOORT

KENNISMAKEN

Ben je op zoek naar een bedrijfsarts of casemanager in de regio Amersfoort? Dan zit je bij VerzuimService Desk (VSD) helemaal goed! We hebben onlangs ons team van bedrijfsartsen uitgebreid, waardoor we alle ruimte hebben om ook jouw zieke medewerkers te kunnen begeleiden.

BEDRIJFSARTS IN AMERSFOORT NODIG?

Wij zijn VerzuimService Desk (VSD); een kleinschalige arbodienst uit Deventer. Wij geloven dat je samen beter kunt worden. Én dat werken en gezondheid hand in hand gaan. Om die reden trainen en ondersteunen wij organisaties, zodat zij zelf hun verzuim aan kunnen pakken. Een verplicht, onderdeel van verzuim oplossen is een bezoek aan de bedrijfsarts en advies en participatie gedurende het hele verzuimtraject. Een belangrijke stap voor zowel werkgever als medewerkers, omdat er wordt gekeken naar de toekomst. Wat is er op dit moment mogelijk? Hoe ziet het herstel eruit? Kan werk als onderdeel van herstel worden meegenomen? Welke stappen moeten er worden genomen op weg naar re-integratie? Kortom; de bedrijfsarts is niet zomaar iemand. Daarom zijn wij kritisch geweest bij het samenstellen van ons artsenteam.

WAT DOET EEN BEDRIJFSARTS?

Een bedrijfsarts-/ arbo arts is gespecialiseerd in arbeid en gezondheid. De bedrijfsarts dient medewerkers te begeleiden en beoordelen. Daarnaast vergroten onze artsen de eigen verantwoordelijkheid van de medewerkers met betrekking tot hun eigen hersel.  Een bedrijfsarts heeft een adviserende rol richting werkgevers en verzekeraars bij re-integratie, de preventie van arbeidsuitval en het voorkomen van beroepsziekten. Onze bedrijfsartsen zijn hier geen uitzondering op. Bij VSD vinden wij het belangrijk dat onze bedrijfsartsen meedenken. Geen spreekuur, een bezoeksverslag en zoek het daarna zelf maar uit. Wij werken daarom met een bedrijfsarts én casemanager taakdelegatie. Een ijzersterke combinatie!

ONZE SPECIALIST

AUDREY ROUWELER

WAT DOET EEN CASEMANAGER TAAKDELEGATIE?

Het is voor jou als werkgever van belang dat de belastbaarheid wordt bepaald. Daarna kan je de re-integratie zelf samen met jouw medewerker oppakken. Je wilt gedurende een verzuimtraject zelf de regie in handen hebben. We kunnen ons voorstellen dat je het lastig vindt om afspraken te maken met jouw medewerker over werk en re-integratie. Daar komt nog eens bij kijken dat je niet zomaar mag vragen wat er aan de hand is, omwille de privacy wetgeving. Hier hebben wij een casemanager taakdelegatie voor (CMT)!

De verantwoordelijkheden van een CMT gaan verder dan alleen het assisteren van de bedrijfsarts. Een CMT ondersteunt de bedrijfsarts met de verzuimbegeleiding, verhogen van het werkvermogen en toekomstige inzetbaarheid. Dat doet de CMT door het voeren van gesprekken met de medewerker om de achtergrond van het verzuim te achterhalen. De bedrijfsarts beoordeelt vervolgens de vergaarde informatie en stelt op basis hiervan een advies op. De CMT ondersteunt de bedrijfsarts en neemt een aantal taken over. Bij VSD wordt verzuimmanagement en casemanagement (CMT) dus van elkaar onderscheiden. De CMT zorgt dat het proces op tempo blijft en kan door de extra tijd en persoonlijk contact meer aandacht besteden aan de oorzaak van het verzuim. 

Arbodienst VSD

ARBO ARTS IN AMERSFOORT NODIG?

TERUG NAAR DE BEDRIJFSARTS

Een CMT beschikt niet over een medische bevoegdheid, waardoor de bedrijfsarts de eindverantwoordelijkheid draagt. De bedrijfsarts interpreteert de gevoerde gesprekken van de CMT, voert wijzigingen door in de aanpak en kan hier akkoord geven. Onze ervaring leert dat dit een zeer succesvolle samenwerking is. Er is snel duidelijkheid en meer persoonlijk contact. Deze aanpak zorgt ervoor dat medewerkers sneller hun werk kunnen hervatten.

Arbodienst - VerzuimService Desk
Jeannet Konijnenberg

Jeannet Konijnenberg

Goudappel Group

”VSD komt haar afspraken na, de lijnen zijn kort en de afspraken helder. We hebben een eigen contactpersoon en dat werkt erg prettig. Ze denken in oplossingen in plaats van in problemen. Wat wij ook erg handig vinden is het heldere kostenoverzicht, je weet waar je voor betaalt. “Bij VSD weet je waar je voor betaald en zijn alle afspraken helder”

SAMENWERKEN MET VSD

Wil je op een moderne manier verzuim terugdringen binnen jouw organisatie en is jouw organisatie gevestigd in Amersfoort of omstreken? Neem gerust contact met ons op. Wij richten ons op organisaties met maximaal 500 medewerkers en opereren in de provincies Utrecht, Gelderland en Overijssel. Daarnaast zijn we ook actief in Amerstam, Rotterdam en omstreken. Wij werken met klanten als Dierenpark Amersfoort, de Apenheul, Goudappel Groep en wie weet binnenkort ook wel met jou?

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken met een adviseur bij u in de buurt?