BEDRIJFSARTS AMSTERDAM

KENNISMAKEN

Ben je op zoek naar een bedrijfsarts of casemanager en is jouw bedrijf gevestigd in Amsterdam of omstreken? Dan helpen wij je graag! Onlangs hebben wij ons team van bedrijfsartsen en Arbo artsen uitgebreid, waardoor wij volop de capaciteit hebben om ook jouw zieke medewerkers te helpen.

BEDRIJFSARTS IN AMSTERDAM NODIG?

Wij zijn VerzuimService Desk (VSD) een arbodienst met haar oorsprong uit Deventer. Wij hebben onder andere casemanagers, arbo artsen, bedrijfsartsen in regio Amsterdam. Wij geloven dat wij samen jouw organisatie beter kunnen maken. Én dat werken en gezondheid samen opgaan. Hierom ondersteunen wij organisaties, zodat zij zelfstandig hun verzuim op kunnen pakken. Wij focussen ons op organisaties met maximaal 500 medewerkers in dienst in de provincies Utrecht, Gelderland en Overijssel. Daarnaast zijn we ook actief in de regio’s Amsterdam en Rotterdam. Een verplicht onderdeel in het oplossen van verzuim is het bezoek aan de bedrijfsarts en monitoring van de verzuimbegeleiding door de bedrijfsarts. Het gesprek met de bedrijfs- en of Arboarts is erg belangrijk voor zowel de werkgever als de zieke medewerker, omdat er voorruit wordt gekeken. Welke perspectieven zijn er rondom het herstel van de medewerker? Welke opties zijn er? Welke stappen moeten worden ondernomen om te re-integreren? Een goede bedrijfsarts- en of Arbo arts is dus essentieel voor het herstel van jouw zieke medewerker. We zijn daarom erg kritisch bij het selecteren van onze bedrijfsartsen en Arbo artsen. 

ONZE BEDRIJFSARTS

Een bedrijfsarts-/Arbo arts  is een medisch specialist die de beoordeling van een zieke medewerker en de verzuimbegeleiding op zich neemt. Ook stimuleren onze bedrijfsartsen en arbo artsen de medewerkers om zelf actief bij te dragen aan hun eigen herstel. Daarnaast adviseert een bedrijfsarts de werkgever over de preventie van arbeidsuitval en beroepsziekten.  Dit is voor onze bedrijfsartsen niet anders. Onze bedrijfsartsen denken niet alleen mee tot het einde van het traject, maar ook hoe je toekomstige uitval kan voorkomen. Het is niet zo dat je het na het spreekuur het verder zelf uit moet zoeken. Daarom werken wij niet alleen met een bedrijfsarts, maar ook met een casemanager taakdelegatie (CMT). Een ijzersterk team als je het ons vraagt! 

ONZE SPECIALIST

AUDREY ROUWELER

WAT IS EEN CASEMANAGER TAAKDELEGATIE?

Het is belangrijk dat eerst de belastbaarheid wordt vastgesteld. Daarna kan je samen met de medewerker de re-integratie oppakken. Je wilt zelf de touwtjes in handen hebben rondom de verzuimbegeleiding, maar vindt het lastig om hier ook afspraken over te maken. Hier komt nog bij dat je niet mag vragen wat het probleem is, vanwege de wet op de privacy. Daarom hebben wij een goede oplossing: de casemanager taakdelegatie (CMT) . 

Sommigen denken dat een casemanager taakdelegatie de assistent van de bedrijfsarts is. Dit is echter niet het geval. De verantwoordelijkheden van een CMT gaan namelijk veel verder dan dat. De CMT ondersteunt de bedrijfsarts op het gebied van verzuimbegeleiding en verzuimpreventie. Daarnaast bespreekt de CMT de achtergrond van het verzuim op zowel medisch als niet-medisch gebied. De bedrijfsarts beoordeelt vervolgens deze informatie, waarna er een conclusie en advies worden geformuleerd. Bij VSD maken we een onderscheid in casemanagement/ procesbegeleiding door de verzuimmanager en werkzaamheden als gedelegeerde van de bedrijfsarts (CMT). Een CMT neemt namelijk een aantal taken van de bedrijfsarts over en een verzuimmanager doet dat niet. Een casemanager taakdelegatie zorgt ervoor dat de re-integratie vaart houdt. Daarnaast heeft het verleden ons geleerd dat een casemanager taakdelegatie meer tijd en aandacht kan besteden aan de achtergrond van het verzuim. 

Arbodienst VSD

ARBO ARTS IN AMSTERDAM NODIG?

TERUG NAAR DE BEDRIJFSARTS

Een casemanager taakdelegatie werkt onder toezicht van de bedrijfsarts, wat dus betekent dat de casemanager taakdelegatie niet medisch bevoegd is. De bedrijfsarts is dit wel, daarom interpreteert deze alle informatie die in de gesprekken met de casemanager naar voren zijn gekomen. De bedrijfsarts kan vervolgens de situatie beoordelen, akkoord geven op een voorgestelde aanpak of deze aanpak wijzigen. Er is veel persoonlijk contact en in een eerder stadium duidelijkheid over het verhaal achter het verzuim. 

Arbodienst - VerzuimService Desk
Jeannet Konijnenberg

Jeannet Konijnenberg

Goudappel Group

”VSD komt haar afspraken na, de lijnen zijn kort en de afspraken helder. We hebben een eigen contactpersoon en dat werkt erg prettig. Ze denken in oplossingen in plaats van in problemen. Wat wij ook erg handig vinden is het heldere kostenoverzicht, je weet waar je voor betaalt. “Bij VSD weet je waar je voor betaald en zijn alle afspraken helder”

HET OPLOSSEN VAN VERZUIM

Wij zijn trots om samen te werken met bekende namen als: Postillion Hotels, de Apenheul, Rob Peetoom Kappers en Goudappel Groep. Zoek je een arbodienst in de omgeving van Amsterdam? Wil je het verzuim binnen uw organisatie reduceren op een manier die helemaal past bij deze tijd? Neem dan gerust contact met ons op en wie weet sta jij binnenkort ook tussen dit rijtje!

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken met een adviseur bij u in de buurt?