BEDRIJFSARTS NIJMEGEN

KENNISMAKEN

Ben je op zoek naar een casemanager of een bedrijfsarts en is jouw bedrijf gevestigd in regio Nijmegen? Aangenaam! Wij zijn VerzuimService Desk een arbodienst gevestigd in Deventer. Onlangs hebben wij ons artsenteam met bedrijfsartsen uitgebreid, hierdoor hebben wij alle ruimte om ook jouw zieke medewerkers te begeleiden!

BEDRIJFSARTS IN NIJMEGEN NODIG?

VerzuimService Desk is een kleinschalige arbodienst gevestigd in Deventer. Wij geloven in ‘samen beter worden’ en dit is ook terug te zien in onze dienstverlening. Wij trainen organisaties in het reduceren van verzuim en doen er alles aan dat de organisatie het verzuim vervolgens zelfstandig kan oppakken. Een verplicht onderdeel van een verzuimtraject is het bezoek aan de bedrijfsarts en hun betrokkenheid en advies gedurende het gehele verzuimtraject. Hierin wordt er vooruit gekeken: welke stappen zijn er nodig voor werkhervatting? Wat zijn de mogelijkheden? Wat is er nodig voor herstel? Een adequate bedrijfsarts is hiervoor noodzakelijk. Daarom zijn wij kieskeurig bij het selecteren van bedrijfsartsen voor ons artsenteam. 

BEDRIJFSARTS

Een bedrijfsarts is arts die gespecialiseerd is in arbeid en gezondheid. Een bedrijfsarts is verantwoordelijk voor het begeleiden en beoordelen van jouw zieke medewerker. Daarnaast motiveren onze een bedrijfs- en Arbo artsen jouw medewerker om verantwoordelijkheid te nemen voor eigen herstel. Ook adviseert een bedrijfsarts werkgevers en verzekeraars over re-integratie, preventie en het vermijden van beroepsziekten. Wij vinden het belangrijk dat onze bedrijfsartsen met je meedenken. Geen spreekuur, bezoekverslag en zoek het vervolgens zelf maar uit. Daarom werken wij niet alleen met een bedrijfsarts maar ook met een casemanager taakdelegatie (CMT). Een perfecte combinatie!

ONZE SPECIALIST

AUDREY ROUWELER

CASEMANAGER TAAKDELEGATIE

Voor jou als werkgever is het belangrijk om eerst de belastbaarheid te bepalen. Na het starten van het re-integratietraject, wil je natuurlijk zelf de controle hebben. We begrijpen dat het lastig is om afspraken te maken over werk en re-integratie met jouw medewerkers. Daar komt ook nog eens bij dat je niet zomaar mag vragen wat er precies aan de hand is. Hier hebben wij een perfecte oplossing voor: een casemanager taakdelegatie. Een casemanager taakdelegatie heeft namens de bedrijfsarts contact met de medewerker, maar zal nooit een oordeel vormen over de situatie van de medewerker. Wij onderscheiden dus verzuimmanagement van casemanagement taakdelegatie. Dit komt omdat een casemanager taakdelegatie, daadwerkelijk taken overneemt van de bedrijfsarts. Een verzuimmanager ondersteunt bij procesbegeleiding en is ook jouw sparringpartner m.b.t. trend en analyses en overige voor verzuim- en Arbo thema’s. De informatie die in de gesprekken met de CMT naar voren komt is beschikbaar voor de bedrijfsarts. De bedrijfsarts interpreteert deze informatie, trekt hier conclusies uit en formuleert een advies.  Door de inzet van een CMT wordt de vaart in het re-integratietraject behouden. Daarnaast heeft de ervaring ons laten zien dat door de casemanager taakdelegatie er meer aandacht is voor de medewerker en het verhaal achter het verzuim eerder naar boven komt. 

Arbodienst VSD

ARBO ARTS IN NIJMEGEN NODIG?

TERUG NAAR DE BEDRIJFSARTS

De casemanager taakdelegatie heeft geen medische bevoegdheid, de bedrijfsarts heeft dit wel. Daarom ligt de eindverantwoordelijkheid altijd bij de bedrijfsarts. De noodzakelijke informatie die uit de gesprekken met de CMT naar voren komt, wordt beoordeeld door de bedrijfsarts. Deze kan vervolgens de aanpak veranderen en/of accorderen. Dat de combinatie van bedrijfsarts en de CMT succesvol is, heeft het verleden al uitgewezen. Er is simpelweg meer aandacht en tijd voor de medewerker, er is eerder duidelijkheid en ook kan een medewerker sneller een herstart maken. 

Arbodienst - VerzuimService Desk
Jeannet Konijnenberg

Jeannet Konijnenberg

Goudappel Group

”VSD komt haar afspraken na, de lijnen zijn kort en de afspraken helder. We hebben een eigen contactpersoon en dat werkt erg prettig. Ze denken in oplossingen in plaats van in problemen. Wat wij ook erg handig vinden is het heldere kostenoverzicht, je weet waar je voor betaalt. “Bij VSD weet je waar je voor betaald en zijn alle afspraken helder”

VERZUIM OPLOSSEN

Wij werken met organisaties die maximaal 500 medewerkers in dienst hebben. Deze organisaties bevinden zich in de provincies: Utrecht, Overijssel en Gelderland. Daarnaast zijn we ook actief in regio Amsterdam tot en met de regio Rotterdam. Wij werken met aansprekende organisaties waaronder: de Apenheul, Dierenpark Amersfoort, Rob Peetoom Kappers en Goudappel Groep. Ben je op zoek naar een arbodienst in de omgeving van Nijmegen? Wil jij het verzuim van jouw organisatie verminderen en spreekt onze werkwijze jou aan? Neem dan contact met ons op en wie weet staat jouw organisatie hier binnenkort ook tussen! 

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken met een adviseur bij u in de buurt?