BEDRIJFSARTS ROTTERDAM

KENNISMAKEN

Ben je op zoek naar een bedrijfsarts en is jouw bedrijf gevestigd in de omgeving Rotterdam? Dan ben je bij ons aan het goede adres! Onlangs hebben we nieuwe bedrijfsartsen en Arbo artsen aan ons team toegevoegd, waardoor we genoeg ruimte hebben om ook jouw zieke medewerkers te kunnen begeleiden. Ben je benieuwd wie wij zijn? Wij zijn VerzuimService Desk (VSD). Aangenaam!

WIE ZIJN WIE?

Wij zijn VerzuimService Desk een arbodienst afkomstig uit Deventer. Wij ondersteunen organisaties met het reduceren van het verzuim, duurzaam borgen van toekomstige inzetbaarheid van medewerkers en zorgen ervoor dat onze klanten dit daarna helemaal zelf op kunnen pakken. Wij geloven dat we samen beter kunnen worden en dat werk en gezondheid elkaar positief kunnen beïnvloeden. Als er sprake is van verzuim is een bezoek aan de bedrijfsarts verplicht. In het bezoek aan de bedrijfsarts wordt naar de toekomst gekeken: wat zijn de mogelijkheden en stappen tot een re-integratie? Of hoe ziet het herstel eruit? Een goede bedrijfsarts of Arbo arts is dus erg belangrijk. Daarom zijn de bedrijfsartsen en Arbo artsen in ons artsenteam met uiterste zorg geselecteerd. Wij werken samen met organisaties tot 500 medewerkers in de provincies Utrecht, Gelderland en Overijssel. Daarnaast loopt de Westelijke grens van Rotterdam tot en met Amsterdam.

WAT DOET EEN BEDRIJFSARTS?

Een bedrijfsarts is verantwoordelijk voor het begeleiden en ondersteunen van zieke medewerkers binnen een organisatie. Daarnaast geeft de bedrijfsarts advies aan de werkgever met betrekking tot het algemene verzuimbeleid. Onze bedrijfsartsen zijn niet veel anders dan dat. Wij vinden het echter wel belangrijk dat een bedrijfsarts meedenkt. We helpen jou dus met aandacht vanaf het begin tot het einde. Dit doen wij samen met de bedrijfsarts én een casemanager taakdelegatie (CMT). Een steengoede combinatie!

ONZE SPECIALIST

AUDREY ROUWELER

WAT DOET EEN CASEMANAGER TAAKDELEGATIE?

Het is belangrijk voor jou als werkgever om eerst de belastbaarheid te bepalen. Daarna kun je zelf aan de slag met de re-integratie. We snappen dat je graag de touwtjes in handen wil hebben in de re-integratieproces, maar dat het lastig is om hier afspraken over te maken. Wij hebben hier casemanagers taakdelegatie voor, die je hierin kunnen ondersteunen.

Een casemanager taakdelegatie neemt taken over van de bedrijfsarts. Onder toezicht van de bedrijfsarts voert de CMT gesprekken met de medewerker om het verhaal achter het verzuim te bespreken. Dit doet de CMT op medisch en op niet-medisch niveau. Bij VerzuimService Desk maken we onderscheid in casemanagment in andere woorden ondersteuning bij de re-integratie en werkzaamheden door de CMT als gedelegeerde van de bedrijfsarts.Een CMT neemt namelijk daadwerkelijk taken over van de bedrijfsarts en een verzuimmanager doet dit bijvoorbeeld niet. Een casemanager taakdelegatie zorgt voor het tempo in het verzuimtraject en kan net dat extra beetje tijd en aandacht in een medewerker steken om de oorzaak te achterhalen.

Arbodienst VSD

ARBO ARTS IN ROTTERDAM NODIG?

BEVOEGDHEDEN

Een casemanager taakdelegatie werkt onder de verantwoordelijkheid van de bedrijfsarts en is niet medisch bevoegd. De bedrijfsarts beoordeelt de situatie op basis van de gesprekken tussen de CMT en de medewerker. De bedrijfsarts kan het voorgestelde plan van de CMT wijzigen of accorderen. Dat er sprake is van een vruchtbare samenwerking is inmiddels duidelijk. Er is meer persoonlijke aandacht, meer duidelijkheid en er is sneller sprake van  gedeeltelijke en/ of volledige werkhervatting.

Arbodienst - VerzuimService Desk
Jeannet Konijnenberg

Jeannet Konijnenberg

Goudappel Group

”VSD komt haar afspraken na, de lijnen zijn kort en de afspraken helder. We hebben een eigen contactpersoon en dat werkt erg prettig. Ze denken in oplossingen in plaats van in problemen. Wat wij ook erg handig vinden is het heldere kostenoverzicht, je weet waar je voor betaalt. “Bij VSD weet je waar je voor betaald en zijn alle afspraken helder”

SAMEN WERKEN

Is jouw organisatie gevestigd in de regio Rotterdam? Wil jij de verzuimbegeleiding binnen jouw organisatie naar een hoger niveau tillen, het werkvermogen van jouw medewerkers verhogen en spreekt onze werkwijze jou aan? Neem gerust contact met ons op! Wij werken met bekende organisaties zoals: de Apenheul, Dierenpark Amersfoort, Rob Peetoom Kappers en Goudappel Groep. Wie weet staat jouw bedrijf hier binnenkort ook tussen?

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken met een adviseur bij u in de buurt?