BEDRIJFSARTS UTRECHT

KENNISMAKEN

Is jouw bedrijf gevestigd in Utrecht (of omgeving hiervan) en ben je op zoek naar een bedrijfsarts of casemanager? Dan ben je hier aan het goede adres. Door de recente uitbreiding van ons artsenteam hebben wij volop ruimte om jouw zieke medewerkers te begeleiden. Wie wij zijn? VerzuimService Desk. Aangenaam!

BEDRIJFSARTS IN UTRECHT NODIG?

VerzuimService Desk is een kleinschalige arbodienst afkomstig uit Deventer. Wij geloven dat we samen met jou jouw organisatie beter kunnen maken. Daarnaast zijn we ervan overtuigd dat werken en gezondheid hand in hand gaan. Hierom ondersteunen wij organisaties, zodat zij het verzuim zelfstandig aan kunnen pakken. Bij een verzuimtraject is een bezoek aan de bedrijfsarts een verplichting. Evenals advies en monitoring gedurende het gehele traject. Tijdens de spreekuren met de bedrijfsarts wordt er vooruit gekeken. Wat zijn de mogelijkheden? Hoe ziet het herstel eruit? Welke stappen moeten worden ondernomen op weg naar re-integratie? Kortom: de bedrijfsarts of Arbo arts is niet zomaar iemand. Wij zijn daarom erg kritisch geweest bij de samenstelling van ons artsenteam.

TAKEN VAN EEN BEDRIJFSARTS

Een bedrijfs- en Arboarts is gespecialiseerd in arbeid en gezondheid. Het is de taak van een bedrijfsarts om medewerkers te begeleiden en te beoordelen. Daarnaast motiveert een bedrijfsarts medewerkers om hun verantwoordelijkheid te nemen om hun eigen herstel te bevorderen. Ook geeft een bedrijfsarts advies aan werkgevers en verzekeraars over re-integratie bij arbeidsuitval, arbeidsuitval-preventie en het vermijden van beroepsziekten. Dit is voor onze bedrijfsartsen niet anders. Wij vinden het belangrijk dat onze bedrijfsartsen met je mee denken. Wij houden er niet van dat je na een spreekuur en een bezoekverslag het vervolgens zelf mag uitzoeken. Daarom werken wij binnen ons artsenteam met een bedrijfsarts én een casemanager taakdelegatie. Een dreamteam wat ons betreft! 

ONZE SPECIALIST

AUDREY ROUWELER

WAT IS EEN CASEMANAGER TAAKDELEGATIE?

Het is voor jou als werkgever belangrijk om zo snel mogelijk de belastbaarheid te bepalen. Daarna kan je zelf de re-integratie samen met uw medewerker oppakken. Je wilt als werkgever zelf de touwtjes in handen houden, maar kan het lastig vinden om met jouw medewerker afspraken te maken over re-integratie. Hier komt nog is bij, dat je vanwege de privacy wetgeving, niet zomaar aan jouw medewerker mag vragen wat er scheelt. Hier heeft VerzuimService Desk een oplossing voor gevonden: de casemanager taakdelegatie (CMT).

Men ziet een casemanager taakdelegatie vaak als een assistent van de bedrijfsarts. Wij begrijpen dat men deze vergelijking maakt, maar kunnen je garanderen dat hun verantwoordelijkheden verder gaan dan enkel het assisteren van de bedrijfsarts. De CMT helpt de bedrijfsarts met verzuimbegeleiding, duurzame inzetbaarheid en preventie. Daarnaast bespreekt de CMT’er de factoren die het verzuim verzuim veroorzaken op zowel medisch als niet-medisch gebied. De bedrijfsarts trekt een conclusie op basis van deze informatie, waarna er een advies wordt geformuleerd.  

De rol van CMT is niet te vergelijken met de rol van verzuimmanager als procesbegeleider van het re-integratieproces en als sparringpartner. De CMT ontlast de bedrijfsarts en neemt een aantal taken over. Wij maken dus een onderscheid in casemanagement (re-integratie) en werkzaamheden als gedelegeerde van de bedrijfsarts (verzuimbegeleiding). 

Een CMT heeft een toegevoegde waarde omdat er bijvoorbeeld een tekort is aan bedrijfsartsen. Daarnaast zorgt een CMT dat de vaart in een re-integratieproces kan worden behouden. De ervaring heeft ons ook geleerd dat een casemanager taakdelegatie meer tijd en aandacht kan besteden aan de achtergrond van het verzuim. 

Arbodienst VSD

ARBO ARTS IN UTRECHT NODIG?

EINDVERANTWOORDELIJKHEID

Ondanks de samenwerking tussen de CMT en de bedrijfsarts, blijft de eindverantwoordelijkheid altijd bij de bedrijfsarts liggen. De casemanager taakdelegatie beschikt namelijk niet over een medische bevoegdheid. De bedrijfsarts heeft inzage op de gesprekken die de CMT met de medewerker heeft gevoerd. Deze zal vervolgens de situatie beoordelen, het voorgestelde plan eventueel wijzigen en akkoord geven. Door deze samenwerking vindt er meer persoonlijk contact plaats, is er sneller duidelijkheid en vindt er over het algemeen een snellere herstart plaats. Hierdoor is er sprake van een win-win situatie. 

Arbodienst - VerzuimService Desk
Jeannet Konijnenberg

Jeannet Konijnenberg

Goudappel Group

”VSD komt haar afspraken na, de lijnen zijn kort en de afspraken helder. We hebben een eigen contactpersoon en dat werkt erg prettig. Ze denken in oplossingen in plaats van in problemen. Wat wij ook erg handig vinden is het heldere kostenoverzicht, je weet waar je voor betaalt. “Bij VSD weet je waar je voor betaald en zijn alle afspraken helder”

OPLOSSEN VAN VERZUIM

Wil je het verzuim binnen jouw organisatie beperken op een eigentijdse manier? Meer aandacht voor preventie van verzuim? Dan nodigen wij je graag uit om contact met ons op te nemen. Wij focussen ons met name om organisaties tot 500 medewerkers in de provincies Utrecht, Gelderland en Overijssel. Daarnaast opereren wij ook in het Westen, namelijk in de regio Amsterdam en in de omgeving van Rotterdam. Wij zijn trots om te werken met grote namen als: Postillion Hotels, de Apenheul, Rob Peetoom Kappers en Goudappel Groep. Wellicht staat jouw naam binnenkort ook tussen dit lijstje?

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken met een adviseur bij u in de buurt?