BEDRIJFSARTS ZEIST

KENNISMAKEN

Ben je op zoek naar een casemanager of bedrijfsarts en is jouw bedrijf gevestigd in Zeist (of omgeving)? Dan zit je bij VerzuimService Desk goed! We hebben recentelijk ons team van bedrijfs- en Arbo artsen uitgebreid, waardoor we nog meer capaciteit hebben om ook jouw zieke medewerkers te begeleiden.

BEDRIJFSARTS IN ZEIST NODIG?

Wij zijn VerzuimService Desk een kleinschalige arbodienst met experts in onder andere de regio Zeist. Wij helpen organisaties bij het voorkomen en terugdringen van het verzuim en trainen leidinggevenden om dit zo zelfstandig mogelijk op te kunnen pakken. Beter worden, dat doen we samen! Dit is ook terug te zien in onze dienstverlening. Bij een verzuimtraject is het voor een medewerker verplicht om bij de bedrijfsarts op bezoek te gaan. De bedrijfsarts dient actief betrokken te zijn bij het hele traject. Het bezoek aan de bedrijfsarts is een belangrijke stap, omdat er vooruit wordt gekeken. Welke stappen moeten er worden ondernomen om te herstellen? Kan werk als onderdeel van herstel worden meegenomen? Kortom; een goede bedrijfsarts is essentieel. Daarom zijn we erg kritisch in het selecteren van onze bedrijfs- en Arbo artsen. 

WAT DOEN ONZE BEDRIJFSARTSEN?

Een bedrijfsarts is een arts die zich na de opleiding tot arts heeft gespecialiseerd in gezondheid en werk. Een bedrijfsarts is verantwoordelijk voor het begeleiden van zieke medewerkers. Daarnaast dient een bedrijfsarts werkgevers en verzekeraars te adviseren over re-integratie na arbeidsuitval, preventieve maatregelen tegen arbeidsuitval en het voorkomen van beroepsziekten. Dit geldt ook voor onze bedrijfsartsen. Het is voor ons erg belangrijk dat onze bedrijfsartsen met aandacht met je meedenken, van het begin tot het einde. Daarom werken wij in ons artsenteam met een bedrijfsarts én casemanager taakdelegatie (CMT). Een topteam als je het ons vraagt!

ONZE SPECIALIST

AUDREY ROUWELER

WAT DOET EEN CASEMANAGER TAAKDELEGATIE?

Wil je graag zelf de regie houden in het re-integratieproces maar vind je het moeilijk om hier afspraken over te maken? Daar komt ook nog bij dat je vanwege de wet op de privacy niet mag vragen wat er precies aan mankeert. Hier hebben wij een perfecte oplossing voor: de casemanager taakdelegatie (CMT). Veel mensen denken dat een casemanager taakdelegatie een assistent is van de bedrijfsarts. Dit is echter niet waar, een casemanager taakdelegatie neemt een aantal taken over van een bedrijfsarts. Dit zijn taken op het gebeid van verzuimbegeleiding, verzuimpreventie en duurzame inzetbaarheid. Een casemanager taakdelegatie voert bijvoorbeeld gesprekken met de medewerker om het verhaal achter het verzuim te achterhalen, zowel op medisch front als op niet-medisch front. Bij VerzuimService Desk maken we dus een onderscheid tussen casemanagement verrichtingen (procesbegeleiding re-integratie door de verzuimmanager) verrichtingen en als gedelegeerde van de bedrijfsarts (CMT). 

Naast het feit dat er een tekort is aan bedrijfsartsen, zorgt een casemanager taakdelegatie voor een goede doorstroom in het re-integratietraject. Daarnaast heeft de ervaring ons de afgelopen jaren laten zien dat een CMT meer tijd kan steken in een medewerker, waardoor de achtergrond van het verzuim sneller naar boven komt. 

Arbodienst VSD

ARBO ARTS IN ZEIST NODIG?

BEVOEGDHEDEN

De bedrijfsarts blijft te allen tijde einde eindverantwoordelijk. Een casemanager taakdelegatie heeft namelijk geen medische bevoegdheid, een bedrijfsarts wel. Een bedrijfsarts beoordeelt een situatie naar aanleiding van de noodzakelijke informatie die uit een gesprek naar voren komt. De bedrijfsarts zal daarna de voorgestelde aanpak bekijken, eventueel aanpassen en accorderen. In het verleden heeft deze samenwerking al laten zien, dat deze aanpak zeer effectief is. Door de samenwerking is er meer ruimte voor persoonlijk contact en kan een medewerker sneller re-integreren. 

Arbodienst - VerzuimService Desk
Jeannet Konijnenberg

Jeannet Konijnenberg

Goudappel Group

”VSD komt haar afspraken na, de lijnen zijn kort en de afspraken helder. We hebben een eigen contactpersoon en dat werkt erg prettig. Ze denken in oplossingen in plaats van in problemen. Wat wij ook erg handig vinden is het heldere kostenoverzicht, je weet waar je voor betaalt. “Bij VSD weet je waar je voor betaald en zijn alle afspraken helder”

VERZUIM OPLOSSEN

Omdat wij aandacht voor onze collega’s en klanten erg belangrijk vinden richten wij ons op organisaties tot 500 medewerkers in de provincies Utrecht, Gelderland en Overijssel. Daarnaast zijn wij ook actief van Amsterdam tot en met Rotterdam. Wij zijn trots om samen te werken met bekende klanten als: Goudappel Groep, Rob Peetoom Kappers, Dierenpark Amersfoort en de Apenheul. Ben je op zoek naar een arbodienst in Zeist en omstreken? Een arbodienst die jouw verzuim kan terugdringen op een manier die helemaal past bij de huidige tijd? Schroom niet en neem gerust contact met ons op! 

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken met een adviseur bij u in de buurt?