BEDRIJFSARTS ZWOLLE

KENNISMAKEN

Is jouw organisatie gevestigd in Zwolle (of omgeving) en zoek je naar een casemanager of bedrijfsarts? VerzuimService Desk helpt je graag! Door de uitbreiding van ons team aan bedrijfsartsen en Arbo artsen hebben we capaciteit om ook jouw zieke medewerkers te begeleiden. 

BEDRIJFSARTS IN ZWOLLE NODIG?

VerzuimService Desk is een kleinschalige arbodienst met het hoofdkantoor gevestigd in Deventer. We hebben bedrijfsartsen en Arbo artsen in onder andere regio Zwolle. Wij geloven dat je samen met ons beter kan worden. En dat arbeid en gezondheid hand in hand gaan. Daarom helpen wij organisaties, zodat zij verzuim geheel zelfstandig op kunnen pakken. Bij arbeidsuitval is een bezoek aan de bedrijfsarts verplicht. Dit is voor zowel werkgever als werknemer een waardevol bezoek, omdat er vooruit wordt gekeken. Wat zijn de mogelijkheden om het werk weer te hervatten? Welke stappen zijn hiervoor nodig?  Welke stappen moeten er worden genomen op de weg naar integratie? De bedrijfsarts of Arbo arts zijn belangrijk voor de verzuimbegeleiding en ondersteuning bij jullie re-integratieproces. Daarom hebben wij onze bedrijfsartsen en Arbo artsen met zorg uitgekozen. 

TAKEN BEDRIJFSARTS?

Een bedrijfsarts is een arts die zich bezighoudt met preventie, begeleiding van ziekteverzuim en re-integratie. De bedrijfsarts motiveert zieke medewerkers om hun verantwoordelijkheid te nemen en actief bij te dragen aan hun eigen herstel. Een bedrijfsarts adviseert bovendien ook werkgevers en verzekeraars over arbeidsuitval, het voorkomen van arbeidsuitval en beroepsziekten. De bedrijfsartsen van VSD zijn hier geen uitzondering op. Wij leggen echter de focus op betrokkenheid van onze bedrijfsartsen. Wij vinden het belangrijk dat onze bedrijfsartsen met je meedenken en dat je niet na het spreekuur alles zelf uit moet zoeken. Hierom werken wij met een bedrijfsarts én een casemanager taakdelegatie. 

ONZE SPECIALIST

AUDREY ROUWELER

TAKEN CASEMANAGER TAAKDELEGATIE

Het is belangrijk om op korte termijn de belastbaarheid te bepalen. Hierna kan je samen met de medewerker de re-integratie oppakken. We begrijpen echter dat het voor een werkgever lastig kan zijn om hier afspraken over te maken. Daarnaast mag je als werkgever ook niet vragen wat de onderliggende oorzaak van het verzuim is. Hier hebben wij de perfecte oplossing voor, namelijk de casemanager taakdelegatie (CMT). 

Een CMT kan niet gezien worden als de assistent van de bedrijfsarts. De verantwoordelijkheid van de CMT gaat namelijk verder dan dat. De CMT ondersteunt de bedrijfsarts bij verzuimpreventie en re-integratie. De CMT bespreekt het achterliggende verhaal van het verzuim op zowel medisch als niet-medisch gebied. De bedrijfsarts trekt naar aanleiding van deze informatie conclusie en formuleert een advies. Bij VSD maken we onderscheid in casemanagement (verzuimmanagement) en gedelegeerde van de bedrijfsarts (CMT). De taak van een CMT staat los van de rol als verzuimmanager als procesbegeleider bij de re-integratie, omdat deze een aantal taken overneemt van de bedrijfsarts. 

Een casemanager taakdelegatie zorgt ervoor dat de vaart erin wordt gehouden en kan een oplossing zijn voor het tekort aan bedrijfsartsen. Daarnaast heeft de ervaring ons geleerd dat een CMT meer tijd en aandacht aan een medewerker kan schenken, waardoor we meer te weten krijgen over het verhaal achter het verzuim. 

Arbodienst VSD

ARBO ARTS IN ZWOLLE NODIG?

BEDRIJFSARTS

De eindverantwoordelijkheid ligt bij de bedrijfsarts, omdat de CMT geen medisch bevoegdheid heeft. De bedrijfsarts heeft inzicht in de informatie die de CMT heeft uitgevoerd. Met deze informatie kan de bedrijfsarts de situatie beoordelen, de aanpak wijzigen of accorderen. Het verleden laat zien dat dit een effectieve werkwijze is. Er is sneller duidelijkheid, meer persoonlijk contact en medewerkers kunnen sneller hun werk hervatten. Een echte win-win situatie.

Arbodienst - VerzuimService Desk
Jeannet Konijnenberg

Jeannet Konijnenberg

Goudappel Group

”VSD komt haar afspraken na, de lijnen zijn kort en de afspraken helder. We hebben een eigen contactpersoon en dat werkt erg prettig. Ze denken in oplossingen in plaats van in problemen. Wat wij ook erg handig vinden is het heldere kostenoverzicht, je weet waar je voor betaalt. “Bij VSD weet je waar je voor betaald en zijn alle afspraken helder”

VERZUIM OPLOSSEN

Wil je het verzuim binnen jouw organisatie reduceren en daarnaast werken aan toekomstige inzetbaarheid van jouw medewerkers met het behulp van onze experts? Schroom niet en neem gerust contact met ons op. Wij richten ons met name op organisaties met niet meer dan 500 medewerkers. We zijn actief in de provincies Overijssel, Gelderland en Utrecht. Daarnaast opereren we ook in de regio’s Amsterdam en Rotterdam. We hebben samenwerkingen met organisaties als: de Apenheul, Postillion Hotels, Rob Peetoom Kappers en Goudappel Groep. Staat hier binnenkort ook jouw naam tussen?

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken met een adviseur bij u in de buurt?