Fysieke belasting

Als het gaat om redenen voor verzuim staat fysieke belasting op een stevige tweede plek. Niet alleen voor mensen met zwaar lichamelijk werk, maar ook bij kantoor medewerkers. Dat vinden wij zonde, want wie oog heeft voor een goede en gezonde werkomgeving kan dit verzuim redelijk makkelijk voorkomen. Hoe? Dat leggen we graag uit!

Sinds 2021 werken wij samen met Gardien Fysiotherapie. Zij zijn gespecialiseerd in het voorkomen en oplossen van verzuim ten gevolge van fysieke belasting. Hierbij ondersteunen zij organisaties bij het voeren van een duurzaam inzetbaarheidsbeleid én werken zij volgens hun befaamde participatieve aanpak. “Deze aanpak valt of staat bij een actieve deelname van verschillende partijen: directie, leidinggevenden én medewerkers. Bij onze aanpak heeft iedereen een verantwoordelijkheid." Aldus eigenaar León Gardien in een eerder interview.

Gardien is zowel op individuele medewerker als op bedrijfsniveau in te zetten. Hieronder een overzicht van hun diensten.

Situatie Dienst
Een medewerker valt uit of dreigt uit te vallen met klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat. · Online intake, de medewerker krijgt voor de korte termijn handvatten om het herstel te bevorderen.
  · Snelle en kwalitatief hoogwaardige behandeling in één van de 135 fysiotherapie praktijken.
· Werkplekonderzoek met plan van aanpak. Een bewezen effectieve interventie. Wanneer dit wordt ingezet bij een medewerker die langer dan 4 weken verzuimt door rugklachten dan is de reductie 27 verzuimdagen.
· Belastbaarheidstraining op één van de 12 trainingslocaties: Heerenveen, Utrecht, Amsterdam, Rotterdam, Roosendaal, Boxmeer, Hilversum, Maastricht, Apeldoorn, Tilburg, Arnhem en Enschede.
Herinrichting van de werkplek · Na een werkplekonderzoek wordt met de gebruikers een pakket van eisen voor de nieuwe werkplek opgesteld.
Een afdeling of bedrijf met een hoog verzuim door fysieke klachten · Onderzoek naar de risico’s van fysieke belasting met vervolgens een plan van aanpak om de risico’s te beheersen.
· Tiltraining of voorlichting fysieke belasting
Medewerkers werken thuis · Webinar Gezond Werken Thuis.
Medewerkers op kantoor · Workshop Gezond Werken met Beeldschermen en individuele werkplekchecks.

 Benieuwd hoe binnen jouw organisatie verzuim door fysieke belasting voorkomen kan worden? Neem dan contact met ons op!

INTERIM-CASEMANAGER NODIG..? NEEM OOK CONTACT MET ONS OP

WIE HELPEN WIJ NOG MEER

Samen met ons voorkom je verzuim en los je het op. Dat klinkt misschien wel te mooi? Maar met onze persoonlijke en praktische aanpak zeggen we niet te veel.