Heb je een vraag?088 554 554 5

Inloggen

Lees hier de meest actuele informatie over de wettelijke regels, ingestelde (nood) maatregelen, re-integratie en preventie in tijden van het Coronavirus.

Terug naar nieuws

99 oplossingen voor werkstress binnen handbereik

Dit jaar heeft de 3e editie van de week van werkstress plaatsgevonden. Stress op de werkvloer blijft beroepsziekte nummer 1. Om werkstress te reduceren en. medewerkers en leidinggevenden handvatten en inzichten te geven om hiermee aan de slag te gaan is de week van de werkstress georganiseerd. Duurzameinzetbaarheid.nl is daarom op zoek naar 99 oplossingen. 56 hebben ze er al.

Leidinggevenden hebben  een belangrijke signalerende rol in het herkennen van mogelijke overbelasting door stress. Hoe zou jij als leidinggevende dit kunnen herkennen? Kijk enerzijds of medewerkers te maken hebben met omstandigheden die mogelijke stress verhogende effecten hebben. Denk bijvoorbeeld aan mantelzorg naast het werk, studie en werk, wisseldiensten draaien, privé problemen,  etc. Anderzijds wees scherp op stress signalen zoals vaak te laat komen, regelmatig kort verzuimen of overwerken, medewerkers die vaak zeggen “ik heb geen tijd” of “ik heb het te druk”, concentratieklachten, vermoeidheid en/of geheugenproblemen hebben, etc.

 

Aan de slag met werkstress!neem dan contact met ons op


Teruggebeld worden?

Er is niet één oplossing voor (werk)stress, mensen verschillenen er liggen vaak meerdere oorzaken tergrondslag aan (werk)stress. Het is een optelsom van factoren. Bekijk de lijst met oplossingen en bepaal welke je op jouw werk direct kan toepassen! Download hier de lijst met oplossingen.

INTERIM-CASEMANAGER NODIG..? NEEM OOK CONTACT MET ONS OP