Terug naar nieuws

Open inschrijfworkshops en -trainingen

We willen jou de juiste handvatten geven. Zowel in relatie tot het oplossen en voorkomen van verzuim als arbogerelateerde zaken als preventiemedewerkers, goed leidinggeverschap, etc. On-the-job of incompany trainen passen daar heel goed bij. Verleden jaar zijn wij voor het eerst begonnen met het organiseren van open-inschrijftrainingen en –workshops om zo meer klanten de gelegenheid te bieden zelf beter te worden. 

In de maanden september, oktober en november van 2017 is het mogelijk om deel te nemen aan de trainingen: ‘Verzuimbegeleiding en de eerste 13 weken’ en de workshop ‘Beleidsregels AP, hoe er mee om te gaan’. Deze trainingen staan binnenkort online. Ons streven is dat je, je in 2018 zowel in het voorjaar als in het najaar voor diverse open-inschrijftrainingen kunt inschrijven.

Daarnaast werken we er aan om bestaande incompany trainingen beschikbaar te maken voor open-inschrijftrainingen, namelijk de trainingen ‘Verzuimbegeleiding, dossieropbouw en verder’ en ‘Vitaal leiderschap”. Wanneer deze online staan zullen we je hierover berichten. Incompany trainingen zijn natuurlijk wel al mogelijk.

Uitgelicht

Beleidsregels AP, hoe er mee om te gaan: Op hoofdlijnen zal de workshop bestaan uit de volgende onderwerpen:

 

  • Uitleg en interpretatie van de beleidsregels van de AP
  • Hoe om te gaan met de aanvraag loondoorbetaling bij ziekte
  • De rol van de bedrijfsarts
  • Communicatie tussen betrokkenen bij (de preventie van) verzuim
  • Het verwerken van verzuimdossiers in personeels- en verzuimsystemen

 

Resultaten: Na het volgen van deze workshop weet je hoe jij en je medewerker verzuim kunnen bespreken, wat je van de bedrijfsarts hierin mag verwachten en hoe je een goed dossier opbouwt binnen de kaders van privacy.

 

Ik wil graag op de hoogte gehouden worden over het trainingsaanbodmaak dit bekend bij ons


Houd mij op de hoogte

Vitaal leiderschap: is een stijl van leidinggevenden waarbij de vitaliteit en positieve gezondheid van de medewerkers worden bevorderd en behouden.

  • Bewustwording over de rol van de leidinggevende en de uitstraling daarvan op medewerkers;
  • Signalen van ongezond gedrag herkennen bij medewerkers en hier op passende wijze op interveniëren;
  • In vertrouwen voeren van goed gesprek en het kunnen ontwikkelen van een vitaliteitsplan met de medewerker
  • Op coachende wijze aandacht voor gedragsverandering (veranderingsbereidheid en motiverend oplossingsgericht coachen)

Resultaten: Na de training weet de leidinggevenden op een effectieve, coachende manier te kunnen inspelen op de inzetbaarheid van de medewerker. Jouw gesprekken hebben meer impact, waardoor je beter wordt in het positief beïnvloeden van de vitaliteitsbalans en inzetbaarheid van de medewerker.

INTERIM-CASEMANAGER NODIG..? NEEM OOK CONTACT MET ONS OP