Heb je een vraag?088 554 554 5

Inloggen

Lees hier de meest actuele informatie over de wettelijke regels, ingestelde (nood) maatregelen, re-integratie en preventie in tijden van het Coronavirus.

Terug naar nieuws

Werktijdverkorting van de baan

Dat werktijdverkorting één van de lichtpuntjes tijdens deze onzekere tijden was, blijkt wel uit het feit dat inmiddels ruim 80.000 Nederlandse bedrijven de vergunning hebben aangevraagd. Toch heeft de Nederlandse overheid besloten deze regeling stop te zetten. Wat nu? Gelukkig is er een nieuwe tegemoetkoming voor in de plaats gekomen: Het Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid (NOW)

Het NOW is bedoeld om werkgevers die te maken hebben met omzetverlies te compenseren. Hierdoor kunnen werkgevers hun medewerkers met een vast en met een flexibel contract doorbetalen. Het NOW komt dus in plaats van de bestaande werktijdverkorting, die hiermee per direct komt te vervallen.

Op dit moment wordt er achter de schermen hard gewerkt aan deze tegemoetkoming. Wanneer de nieuwe regeling ingaat is nog niet bekend, maar één ding is alvast zeker: de periode waarover je tegemoetkoming kunt krijgen, hangt niet af van de datum waarop de regeling ingaat. Er zal sowieso een tegemoetkoming plaatsvinden voor omzetverlies vanaf 1 maart 2020. We houden je op de hoogte van de ontwikkelingen!

INTERIM-CASEMANAGER NODIG..? NEEM OOK CONTACT MET ONS OP