Terug naar nieuws

WGA en Ziektewet Publiek of Privaat per 1-1-2018

Ben je nu geen eigenrisicodrager voor de WGA of Ziektewet en wil je mogelijk eigenrisicodrager worden? Dit kan per 1 januari of 1 juli van elk jaar.  Je moet dan 13 weken voor die datum (dus voor 1 oktober dan wel voor 1 april) een aanvraagformulier (met garantieverklaring) om eigenrisicodrager voor de WGA te worden indienen bij de Belastingdienst. Dus noteer in de agenda de deadline 30 september 2017 of 31 maart 2018.  

Ben je eigenrisicodrager en wil je mogelijk terug naar het UWV? Dan gelden dezelfde deadlines als voor het aanmelden voor het eigenrisicodragerschap. Wel moet je er rekening mee houden dat je, als je eenmaal bent teruggekeerd naar het UWV, 3 jaar moet wachten voordat je weer voor het eigenrisicodragerschap kunt kiezen.

Ga vooral zorgvuldig te werk in deze tijd! Let goed op de voorwaarden die verzekeraars hanteren. De verzekeraars stellen veel eisen in de voorwaarden sinds 1 januari 2017 de WGA-Flex n -Vast samengevoegd zijn. Eén van de gehoorde voorwaarden van verzekeraars is dat ze eisen dat werkgevers die eigenrisicodrager voor de WGA zijn dat ook voor de Ziektewet moeten zijn. Een andere gehoorde voorwaarde is het aanmelden van een zieke medewerker bij de WGA-verzekeraar. Hoefde je voorheen pas bij 26 of 42 weken ziekte de medewerker aan te melden bij de verzekeraar, mogelijk dat dit al vervroegd wordt naar een aantal dagen.

Wil je eigenrisicodrager worden, dan raden wij je aan professioneel advies bij een adviseur in te winnen. Je krijgt te maken met complexe regels en voorwaarden. Het UWV heeft hier een goed stappenplan voor en bij verdere vragen horen wij graag van je

INTERIM-CASEMANAGER NODIG..? NEEM OOK CONTACT MET ONS OP