Trainingen

Workshop | Veranderbaar Gedrag

Donderdag 11 oktober of donderdag 15 november
Verzuim verminderen, prestaties omhoog én happy people? Het is haalbaar na het toepassen van de ABC- methode. In 2 uur leggen we je de basis uit van deze methode. Je hebt hiermee een praktische werkwijze in handen, waarmee jij het gedrag van je medewerkers kunt beïnvloeden.

Er is goed nieuws voor iedereen die denkt dat gedrag aangeboren is of dat het onmogelijk te veranderen is: dat is niet zo. Gedrag is beïnvloedbaar. Als je hiermee kunt voorkomen dat één van jouw medewerkers zich ziekmeldt, dan zou dat de moeite al waard zijn. Toch? Gedrag leren beïnvloeden?

 

Workshop | Verzuimbeoordeling

Donderdag 18 oktober of donderdag 15 november
Oh no; een telefoontje van een medewerker die zich ziek meldt. Lastig? Hoeft niet! In 2 uur leggen we je uit hoe je hiermee omgaat, wat je mag vragen en wat de juiste manier van handelen is. Je hebt hiermee een praktische werkwijze in handen, waarmee jij het verzuim van je medewerkers kunt beoordelen. 

Dat is dus goed nieuws voor iedereen die zijn vraagtekens zet bij ziekmelding. Natuurlijk wil je medewerkers serieus nemen, maar toch komt het voor dat je twijfelt over de achterliggende reden. Dat kan tal van oorzaken hebben, maar met de juiste aanpak ben jij binnen no-time in staat de juiste beoordeling te maken. Een goede verzuimbeoordeling hoe doe je dat?

Training | Verzuimgesprekken en inzetbaarheid

Donderdag 8 november of dinsdag 27 november
Het voeren van een verzuimgesprek, telefonisch of face-to-face, valt niet altijd mee. Enerzijds heb je te maken met de nieuwe beleidsregels van het AP en anderzijds kom je in de persoonlijke- en omgevingsfactoren van de medewerker. Dat laatste kan best eng zijn. Wat is privé en wat is belangrijk voor het uitvoeren van het werk? Kortom; het kan best lastig zijn. 

Wij zouden VSD niet zijn als we jou niet de theorie en de oefening zouden kunnen bieden in het voeren van een (telefonisch) verzuimgesprek. Beter worden in het voeren van een goed verzuim- en inzetbaarheidsgesprek? 

Training | Ergocoach

Donderdag 18 oktober of Dinsdag 6 november.
Je brengt heel wat tijd door aan je werkplek. Toch wordt er in veel gevallen nog te weinig aandacht besteed aan een ergonomische werkomgeving. Staat je stoel goed afgesteld? Is het licht voldoende? Kan je staand werken? Zomaar een aantal vragen die enorm van invloed zijn op jouw productiviteit. Én op je gezondheid. Wie verzuim onder haar medewerkers wil voorkomen, doet er goed aan om inrichting van de werkplek serieus te nemen.

Tijdens training tot ErgoCoach leren wij je de basisknelpunten, het herkennen van omgevingsfactoren en natuurlijk het geven van advies en uitvoering aan collega's. Kortom; een praktische training die jou in staat stelt visie, kennis en inzicht op het gebied van (kantoor)ergonomie op te doen en leert hoe je dit in praktijk inzet. ErgoCoach in een dag?

Training | Vitaal Leiderschap

Vrijdag 19 oktober of donderdag 22 november.
In de huidige economie hebben we behoefte aan vitale leiders. Wat houdt dit in? Vitaal Leiderschap is een leiderschapsstijl die zorgt voor meer energie, motivatie en veerkracht van de leider en de mensen in zijn team. Om duurzame organisaties te creëren moeten we de manier waarop we naar werk kijken fundamenteel veranderen.

De maatschappij vraagt om leiders die zorgen voor een gezonde werkcultuur met als gevolg: een toename in betrokkenheid, prestaties en duurzame inzetbaarheid. Om erachter te komen hoe je dit aanpakt, bieden wij de training Vitaal Leiderschap aan. Tijdens deze training leer je om je eigen vitaliteit beter te managen en je medewerkers optimaal te stimuleren om dit ook te gaan doen. Vitaal leider in 1 dag?

Workshop | Stresspreventie

Trainingsdata nog niet bekend
Als je weet dat 7,5 miljoen verzuimdagen worden veroorzaakt door stress, dan is preventie hiervan geen overbodige luxe. Toch? Je leert de signalen van stress herkennen en krijgt concrete handvatten. Zo leer je tijdens deze training wat de relevantie van ontspanning is. En wat het nut van een goede balans tussen spanning én ontspanning is. En natuurlijk manieren om beter te kunnen ontspannen, met als doel energiebehoud voor een effectieve werkdag. Wil je leren stress vroegtijdig te signaleren?

Training in jouw bedrijf?

Vul het onderstaande formulier in, zodat we contact kunnen opnemen!