Trainingen

Workshop | Veranderbaar Gedrag

Verzuim verminderen, prestaties omhoog én happy people? Het is haalbaar na het toepassen van de ABC- methode. In 2 uur leggen we je de basis uit van deze methode. Je hebt hiermee een praktische werkwijze in handen, waarmee jij het gedrag van je medewerkers kunt beïnvloeden.

Er is goed nieuws voor iedereen die denkt dat gedrag aangeboren is of dat het onmogelijk te veranderen is: dat is niet zo. Gedrag is beïnvloedbaar. Als je hiermee kunt voorkomen dat één van jouw medewerkers zich ziekmeldt, dan zou dat de moeite al waard zijn. Toch?

 

Workshop | Verzuimbeoordeling

Oh no; een telefoontje van een medewerker die zich ziek meldt. Lastig? Hoeft niet! In 2 uur leggen we je uit hoe je hiermee omgaat, wat je mag vragen en wat de juiste manier van handelen is. Je hebt hiermee een praktische werkwijze in handen, waarmee jij het verzuim van je medewerkers kunt beoordelen. 

Dat is dus goed nieuws voor iedereen die zijn vraagtekens zet bij ziekmelding. Natuurlijk wil je medewerkers serieus nemen, maar toch komt het voor dat je twijfelt over de achterliggende reden. Dat kan tal van oorzaken hebben, maar met de juiste aanpak ben jij binnen no-time in staat de juiste beoordeling te maken. 

Training | Verzuimgesprekken en inzetbaarheid

Het voeren van een verzuimgesprek, telefonisch of face-to-face, valt niet altijd mee. Enerzijds heb je te maken met de nieuwe beleidsregels van het AP en anderzijds kom je in de persoonlijke- en omgevingsfactoren van de medewerker. Dat laatste kan best eng zijn. Wat is privé en wat is belangrijk voor het uitvoeren van het werk? Kortom; het kan best lastig zijn. 

Wij zouden VSD niet zijn als we jou niet de theorie en de oefening zouden kunnen bieden in het voeren van een (telefonisch) verzuimgesprek. Tijd voor een goed gesprek?

Training | Ergocoach

Je brengt heel wat tijd door aan je werkplek. Toch wordt er in veel gevallen nog te weinig aandacht besteed aan een ergonomische werkomgeving. Staat je stoel goed afgesteld? Is het licht voldoende? Kan je staand werken? Zomaar een aantal vragen die enorm van invloed zijn op jouw productiviteit. Én op je gezondheid. Wie verzuim onder haar medewerkers wil voorkomen, doet er goed aan om inrichting van de werkplek serieus te nemen.

Tijdens de 2-daagse training tot ergocoach leren wij je de basisknelpunten, het herkennen van omgevingsfactoren en natuurlijk het geven van advies en uitvoering aan collega's. Kortom; een praktische training die jou in staat stelt visie, kennis en inzicht op het gebied van (kantoor)ergonomie op te doen en leert hoe je dit in praktijk inzet.

Training in jouw bedrijf?

Vul het onderstaande formulier in, zodat we contact kunnen opnemen!