Verzuimbegeleiding

Wist je dat een zieke werknemer gemiddeld €250 per dag kost? De kosten van verzuim kunnen dan ook snel oplopen. Toch vinden veel organisaties verzuim een lastig onderwerp. Ze weten dat het aangepakt moet worden, maar hoe doe je dat? Om deze organisaties tegemoet te komen biedt VerzuimService Desk (VSD) verzuimbegeleiding op maat.

 

Waarom verzuimbegeleiding?

Werknemers die gezond zijn, hun werk leuk vinden en zich betrokken voelen bij je organisatie, zijn productiever en verzuimen aanzienlijk minder. Dat betekent dus ook dat ze meer output leveren. Bij VSD zijn we ervan overtuigd dat het voor elke organisatie loont om aandacht te besteden aan hun personeel en in gezondheid te investeren. Een laag verzuimcijfer betekent ten slotte minder verzuimkosten. Voor alle verzuim die je kunt verhinderen geldt: voorkomen is beter dan genezen.

 

Verzuimbegeleiding: onze aanpak

Als het op verzuimbegeleiding aankomt, dan richten wij ons op twee vragen: Wat vinden je medewerkers van hun werk, en hoe goed kunnen ze hun werk doen? Met andere woorden: werkbeleving en werkvermogen. Bij VSD werken we volgens een praktisch vijf stappenplan dat we samen met jou uitwerken. We maken een verzuimanalyse en voeren Risico Inventarisatie en Evaluaties (RI&E) uit. Ook verzorgen we workshops en Preventief Medisch Onderzoeken (PMO’s) voor medewerkers, en bieden we trainingen op maar voor leidinggevenden. Daarmee hebben we alles in huis om te werken aan een gezonder bedrijf.

Focus op het totaalplaatje

Bij VSD zien we keer op keer dat onze aanpak werkt. En we weten ook waarom: wij kijken naar het totaalplaatje. Geen enkele organisatie is immers hetzelfde, en verzuim kan heel veel oorzaken hebben. In sommige gevallen ligt de oplossing in de organisatie zelf, in andere gevallen bij de medewerker. Maar het kan ook heel goed zijn dat de relatie tussen leidinggevende en werknemer aandacht verdiend. Mede door die focus op het totaalplaatje slagen we erin om snel tot concrete oplossingen te komen. Uiteraard helpen we je ook om die oplossingen te implementeren, én om te zorgen dat je ons uiteindelijk niet meer nodig hebt.

Ik ben benieuwd hoe VSD mij kan helpen. AFSPRAAK MAKEN

Ja, ik wil meer weten over verzuimbegeleiding!