Verzuimconsulent

Wist je dat de kosten van verzuim al snel kunnen oplopen tot wel €250 per werknemer per dag? Frequent en/of langdurig verzuim is voor veel organisaties dan ook een groot probleem. In dergelijke gevallen is het belangrijk om tijdig de oorzaken van het verzuim te achterhalen, zodat het verzuim kan worden teruggedrongen. Dat blijkt in de praktijk niet altijd even eenvoudig. Gelukkig kun je altijd bij VerzuimService Desk (VSD) terecht. Onze verzuimconsulent helpt je graag!

 

Wanneer een verzuimconsulent inschakelen?

Veel organisaties schakelen een verzuimconsulent in wanneer zij merken dat er meer wordt verzuimd dan normaal. Of wanneer zij proberen te besparen op verzuimkosten of als ze de grip op verzuim zijn verloren. Een verzuimconsulent kan echter ook veel toegevoegde waarde hebben als het gaat om verzuimpreventie. Als je organisatie snel groeit en je de ruimte hebt om een kleine investering te doen, dan kan een verzuimconsulent helpen om verzuim in de toekomst te voorkomen.

 

Hoe gaat een verzuimconsulent te werk?

Om te beginnen zal onze verzuimconsulent een uitgebreide verzuimanalyse maken, zodat er kan worden vastgesteld waar de (potentiele) knelpunten in je organisatie zitten. Vervolgens worden die knelpunten in een gezamenlijke evaluatie besproken en naar concrete oplossingen vertaald. De verzuimconsulent verstrekt ‘coaching on the job’ en biedt alle handvaten die je nodig hebt om op actieve wijze grip te houden op het verzuim binnen je organisatie. Dat je in de toekomst hierdoor de verzuimkosten aanzienlijk beter in de hand weet te houden is een bijkomend voordeel. 

Blijvende aandacht voor verzuim

Bij VSD zijn we ervan overtuigd dat blijvende aandacht voor verzuim van essentieel belang is voor elke onderneming. Onze verzuimconsulent kijkt naar het totaalplaatje: naar de organisatie zelf, maar ook naar de werknemers. Zitten er risico’s verbonden aan de verdeling van het werk, de relatie tussen leidinggevenden en werknemers, of de voorzieningen binnen de organisatie? Is er preventief medisch onderzoek nodig om de gezondheid van de medewerkers te waarborgen? Of is er bij het management wellicht behoefte aan verzuimtrainingen op maat? Onze verzuimconsulent zorgt dat je de grip op het verzuim niet verliest en optimaal kunt inspelen op veranderingen binnen je organisatie.

Ik ben benieuwd hoe VSD mij kan helpen. AFSPRAAK MAKEN

Ja, ik wil graag een afspraak maken met een verzuimconsulent!