Ziekteverzuimbegeleiding

Wanneer een van je werknemers ziek wordt, moet je als werkgever veel regelen. Verzuim vereist bovendien veel kennis van de relevante wet- en regelgeving. Heb je deze kennis niet voldoende of ontbreekt het je aan tijd, dan kan je kiezen voor ziekteverzuimbegeleiding van VSD!

 

Wat moet ik doen als één van mijn werknemers ziek wordt?

Wanneer een van je werknemers zich ziekmeldt ben je ineens werkgever én verzuimmanager. Volgens de Arbowet ben je verplicht je werknemer te begeleiden bij de re-integratie, maar dat vergt tijd. Bovendien wordt je in zo’n geval geconfronteerd met de zeer ingewikkelde regelgeving waar ziekteverzuim mee gepaard gaat. En als je deze niet voldoende naleeft, kan dit resulteren in forse boetes.

 

Hoe zit het bij langdurige ziekte van een werknemer?

Als je werknemer langdurig ziek is, wordt het allemaal nog ingewikkelder. Niet alleen moet jij voor een betrouwbare vervanging zorgen, maar ook de WIA-aanvraag is jouw verantwoordelijkheid. En alsof dat allemaal nog niet voor voldoende extra werkt zorgt, is het ook jouw taak om ervoor te zorgen dat alle benodigde documentatie voor de aanvraag beschikbaar zijn. Daarbij kan het soms noodzakelijk zijn om na te gaan of het UWV wel een juiste WIA-beslissing heeft genomen. Gelukkig sta je er niet alleen voor. Je kunt namelijk gewoon bij VSD terecht voor deskundige ziekteverzuimbegeleiding!

Ziekteverzuimbegeleiding van VSD

Als je kiest voor ziekteverzuimbegeleiding van VSD, dan staat jouw specifieke situatie centraal. Je krijgt een eigen verzuimmanager als vaste contactpersoon. Deze kan je precies vertellen wat je kunt doen om verzuim terug te dringen. Je verzuimmanager brengt de financiële risico’s voor je in kaart, verstrekt advies over hoe je risico’s kunt minimaliseren en bespreekt samen met jou of er ruimte is voor verbetering in het aanspreken, motiveren en corrigeren van je werknemers. Uiteraard weet je verzuimmanager ook alles af van de wet- en regelgevingen waar je als werkgever aan moet voldoen. Je kunt dus altijd terecht met vragen!

Ik ben benieuwd hoe VSD mij kan helpen. AFSPRAAK MAKEN

Ja, ik wil meer weten over ziekteverzuimbegeleiding van VSD!