We hebben iets te vieren! Vanaf nu is er: VerzuimService Desk, de Podcast!

Gezond(er) werken gaat verder dan het terugbrengen van ziekteverzuim. Het is geen einddoel, maar iets dat continue aandacht vraagt. Hoe creëer jij als (MKB-)bedrijf gezonde arbeidsomstandigheden zodat medewerkers zich veerkrachtig voelen en het verzuim in je organisatie structureel afneemt? Dit zijn de vragen die wij samen met experts in onze podcast proberen te beantwoorden op een laagdrempelige manier.

Podcast aflevering #1: Dagstart met ontspanningsoefening door Jorien van Ammelrooy

In de eerste aflevering van VerzuimService Desk, de Podcast beginnen we met een ontspanningsoefening. We starten onze serie namelijk in de Week van de Werkstress en hoe kunnen we die beter aftrappen dan met een handvat voor ontspanning? Arbeidsdeskundige en Vitaloog Jorien van Ammelrooy nodigt je daarom uit om sámen met je collega´s de week te beginnen door middel van een dagstart, in de vorm van een bodyscan.

>> Luister & doe mee

Podcast aflevering #2: Hoe zorg je op de werkvloer voor verbinding tussen verschillende generaties?

In deze aflevering gaat arbeidsdeskundige en vitaloog Jorien van Ammelrooy in gesprek met Gerben Roosink, oprichter van Mind the Body. Wat betekent het voor je organisatie wanneer meerdere generaties met elkaar ‘moeten’ samenwerken? Er zullen daardoor struggles zijn, maar hoe zorg je ervoor dat die niet leiden tot werkstress? Wat typeert de verschillende generaties die op dit moment actief zijn op de werkvloeren? We verklappen vast, het zijn er vier. Je krijgt tot slot praktische acties mee zodat je aan de slag kan ;).

>> Luister hier de tweede aflevering