Wie al langer met ons werkt weet: ons ultieme doel is ‘samen beter worden’. Wij ondersteunen in het verzuimtraject op verschillende manieren. Eén van die manieren is een persoonlijk coaching traject. Dit stelt jou in staat om verzuim op een professionele manier te begeleiden of om als direct leidinggevende of personeelsfunctionaris daadwerkelijk het verschil te maken. Deze coaching trajecten zijn ingedeeld op 3 niveaus en worden altijd op maat aangeboden. Inderdaad: naar jouw wensen en behoeften.

Verzuim coaching
Tijdens dit coaching traject bespreken we vooraf wat jij lastig vindt aan verzuimbegeleiding. Welke reacties krijg je tot op heden, wanneer je verzuim bespreekt met je medewerker? Hoe kun je op een sterke en prettige manier de begrippen (gedeeltelijke) arbeidsongeschiktheid en verzuim scheiden.

Samen bekijken we jouw huidige aanpak en bespreken je wensen. Ons coaching traject is persoonlijk en focust op de specifieke omstandigheden in jouw bedrijf. Succesvolle verzuimbegeleiding is het doel. We bespreken voorbeelden uit jouw praktijk en je krijgt concrete oplossingen voor specifieke verzuimgevallen.

Wat levert een persoonlijk verzuim coaching traject jou op?

  • Meer grip op verzuim(dossiers)
  • Vertrouwen in eigen handelen
  • Je weet hoe jij jouw eigen duidelijke aanpak per verzuimsituatie bepaalt
  • Bewezen effectief, oftewel een lager verzuim

 

Leiderschap coaching
Met een coaching traject leiderschap neem je jouw manier van leidinggeven onder de loep en scherp je aan waar nodig. We zoeken uit hoe jij meer aansluiting vindt bij je team en op welke manier jij je impact kunt vergroten.

De manier waarop je leiding geeft aan jouw team is van invloed op de productiviteit van medewerkers en op hun werkplezier. Wanneer je deze stap hebt gemaakt, behaal je daarna beter resultaat met het voorkomen en oplossen van verzuim. Onze ervaring is dat een goede leidinggevende ook goed en/of snel in staat is tot verzuim oplossen en voorkomen.

Wat levert leiderschap coaching jou op?

  • Beter inzicht in jouw persoonlijke stijl van leidinggeven
  • Je doorbreekt patronen die jouw functioneren in de weg staan
  • Je weet hoe je medewerkers kunt motiveren en stimuleren
  • Je kunt zorgvuldig feedback geven en ontvangen

 

Team coaching
Dit traject is ideaal wanneer meerdere collega’s of medewerkers ongeveer dezelfde leervraag hebben op het gebied van verzuim oplossen en voorkomen. Voorafgaand aan de training worden jullie specifieke wensen in kaart gebracht, de leerdoelen scherp gesteld en het gewenste niveau van de training bepaald. Je kunt meerdere vragen en cases inbrengen. Afhankelijk van jouw vraag worden de trainingen op locatie van de organisatie gegeven, op een trainingslocatie of op ons eigen kantoor.